Aflată în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24, Serena Williams a avut parte de un duel dificil cu Irina Begu. Românca a avut șansele ei în primul set (a servit pentru câștigarea acestuia la 6-5 și a ratat două mingi de set în tiebreak), dar nu a avut de fiecare dată răspuns în fața loviturilor puternice ale americancei. După o oră și 42 de minute de joc, Serena s-a calificat în turul doi de la Roland Garros: 7-6(6), 6-2.

Serena Williams vs Irina BeguFoto: rolandgarros.com

De știut:

  • Pentru participarea la Roland Garros, Irina Begu va primi 60.000 de euro şi 10 puncte în ierarhia WTA.

Rezumatul partidei dintre Irina Begu și Serena Williams:

Sursa video: Eurosport

Serena Williams și salutul către... nimeni:

*spectatorii nu pot asista la meciurile din sesiunea nocturnă din cauza restricțiilor anti-Covid

Desfășurarea partidei dintre Irina Begu și Serena Williams:

Setul II

2-6 Serena servește foarte bine, Irina nu mai are răspuns și americanca se califică în turul doi.

2-5 Irina comite prea multe erori la serviciu și Serena va servi pentru câștigarea partidei.

2-4 Irina salvează o minge de game a adversarei cu o lovitură spectaculoasă în lung de linie și primește aplauze din partea Serenei. La un alt schimb, Irina își alege un colț al terenului, returnează două smash-uri ale americancei și câștigă în cele din urmă punctul. Românca nu a mai făcut față și Serena a refăcut diferența de pe tabelă.

2-3 Serena forțează la retur, dar loviturile ei nu sunt precise și Irina se apropie la un game.

1-3 Irina pune presiune la retur, reușește câteva lovituri frumoase, dar ratează o ocazie bună. Serena se distanțează din nou.

1-2 Irina servește mult mai bine, își mai trece în cont un as și punctează pe tabelă și în setul al doilea.

0-2 Game bun la serviciu pentru Serena Williams, Irina nu a reușit să câștige vreun punct.

0-1 Serena începe bine setul secund: fructifică a doua minge de break.

Setul I

6-7 Irina câștigă primul punct al tiebreak-ului după un schimb prelungit (1-0). Irina lovește la limită, dar nu profită de o minge scurtă a Serenei și ratează lovitura decisivă (1-1). Lovituri foarte puternice ale Serenei, reverul Irinei iese afară (1-2). Returul Irinei nu a fost foarte bine plasat, dar Serena ratează complet lovitura (2-2). Irina atacă un serviciu mai moale, dar nu pune mingea în terenul adversarei (2-3). Serena ajunge târziu la minge și Irina egalează (3-3).

Irina se apără bine, dar Serena lovește prea puternic (3-4). Serena face pasul la fileu, Irina trimite spre corpul acesteia și o incomodează pe americancă (4-4). Serena lovește cu rama, șansă bună pentru Irina (5-4). Irina servește bine și obține două mingi de set (6-4). Irina se apără excelent, dar în cele din urmă cedează în fața loviturilor puternice ale Serenei (6-5). Williams servește pe linia, mingea sare foarte mult și o incomodează pe Irina, iar Serena închide punctul cu o lovitură sigură (6-6). Irina s-a oprit crezând că mingea trimisă de Serena este prea lungă... minge de set pentru Williams (6-7). Irina reacționează foarte bine după un retur excelent al americancei, dar Serena se impune în cele din urmă (6-8).

6-6 Serena returnează mult mai agresiv, Irina revine inițial în game, însă nu mai poate egala și vom avea tiebreak.

6-5 Irina presează la retur, lovește foarte precis, o plimbă pe Serena pe linia de fund și mai face un break: românca va servi pentru câștigarea setului.

5-5 Condusă cu 30-0, Irina profită de erorile Serenei (americanca a atacat de fiecare dată la retur) și egalează (al treilea game câștigat la rând).

4-5 Irina se apără mult mai bine, schimbă de multe ori direcția (deplasarea Serenei nu este cea mai bună) și face rebreak-ul într-un moment important.

3-5 Un game mult mai sigur la serviciu pentru Irina Begu: s-a impus la 0.

2-5 Aflată într-o situație dificilă (40-40), Serena servește doi ași.

2-4 Serena lovește din ce în ce mai puternic și mai precis. Americanca mai face un break după un game echilibrat.

2-3 Irina reacționează rapid, forțează schimburi mai lungi își plimbă adversara mai mult, și face rebreak-ul.

1-3 Serena joacă mai bine la retur (nici serviciul Irinei nu a fost la cel mai înalt nivel - a comis și o dublă greșeală) și face break-ul.

1-2 Begu începe perfect game-ul, returnează în colțul terenului și o surprinde pe Serena. Irina continuă la fel de bine, obține două mingi de break, dar Serena câștigă următoarele patru puncte și își face serviciul.

1-1 Irina servește excelent (a reușit și un as) și se impune la 0.

0-1 Game foarte echilibrat pe serviciul Serenei: Irina a pus presiune, a egalat de două ori la 40, dar a ratat câteva lovituri din poziții bune.

Cele două jucătoare au intrat pe arena Philippe Chatrier și se alfă la încălzire.​

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).