După ce sora lui Naomi Osaka a încercat să explice decizia acesteia de a boicota conferințele de presă de la Roland Garros, Wim Fissette, antrenorul acesteia, susține că sportiva ”vrea să provoace o schimbare” folosindu-se de statutul pe care îl are.

Naomi OsakaFoto: usopen.org

Câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, Naomi Osaka a anunțat că nu va lua parte la conferințele de presă din timpul Roland Garros-ului și că speră ca amenzile pe care le va plăti pentru luarea acestei decizii să meargă la o organizație caritabilă pentru sănătatea mintală.​

Duminică, organizatorii anunțaseră că japoneza a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media și că ar putea fi chiar exclusă din competiția de la Paris.

Mari, sora lui Naomi, susține că tenismena a luat decizia boicotului ”ca să blocheze” toți contestatarii ei.

Luni, antrenorul lui Osaka a declarat și el, pe marginea acestui subiect, că ”Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda probleme şi a iniţia lucruri".

„Osaka ştie că este important să vorbească presei şi că nu boicotează media pentru ea personal, ci mai degrabă este preocupată de chestiunile fundamentale şi vrea să provoace o schimbare", a adăugat Wim Fissette pentru cotidianul Der Spiegel.

„În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în raporturile lor cu presa. Deci, nu sunt deloc ameninţaţi imediat cu sancţiuni dacă nu se simt bine în timpul unei zile", a explicat antrenorul.

Mai mulți reprezentanți de top ai sportului alb au comentat decizia lui Osaka. Printre ei s-a numărat și Ashleigh Barty, lidera mondială: "Întrebările nu mă împiedică să dorm".

De știut:

  • În turul al doilea de la Roland Garros, Naomi Osaka va juca împotriva Anei Bogdan (102 WTA).