Serena Williams debutează luni la Roland Garros chiar împotriva unei românce, Irina Begu. Fosta mare tenismenă Chris Evert susține că deținătoarea a 23 de trofee de Grand Slam ar putea cuceri French Open, dar în anumite condiții.

Serena WilliamsFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 39 de ani, fostul lider mondial dubutează luni, în jurul orei 22:00, ora României, la Roland Garros.

Irina Begu este adversara americancei în turul unu, cele două fiind, în trecut, față în față, o singură dată, la Roma, în semifinalele turneului din 2016. Serena s-a impus categoric atunci, 6-4, 6-1.

Fosta mare tenismenă Chris Evert, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam, susține că Serena are șanse minime de a câștiga Roland Garros-ul.

„I-aș da Serenei șanse mai mari la Wimbledon pentru că suprafața o avantajează. Pe iarbă, dacă servește bine, poate fi acolo în top”, susține Evert.

„Noile jucătoare din circuit sunt mult mai diferite ca acum doi ani. Nu se mai intimidează așa ușor”, a adăugat fosta tenismenă ajunsă la 66 de ani.

„Dacă câștigă 3-4 meciuri și ajunge în a doua săptămână la Paris, orice se poate întâmpla”, a mai spus Chris Evert, potrivit Tennis365.

Evert susține și că, dacă Serena o va egala pe celebra Margaret Court, lider la capitolul trofee de Grand Slam, având 24 în palmares, performanța ar fi echivalentul câștigării unui nou Roland Garros pentru Rafael Nadal.

Serena Williams are doar trei succese pe zgura pariziană din cele 23 titluri de Grand Slam, iar ultimul datează din 2015. Ultimul turneu de Grand Slam câştigat de americancă a fost Australian Open 2017.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris). ​

Ce trebuie să facă Serena Williams pentru a câștiga Roland Garros / Părerea lui Mats Wilander despre șansele americancei