După o pauză de 487 de zile, Roger Federer a revenit cu o victorie la un turneu de Grand Slam. Ziua de luni de la Paris a fost una plină de surprize: Bianca Andreescu, Kiki Bertens și Alize Cornet părăsind deja Grand Slam-ul de la Porte d'Auteuil.

Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Cele mai importante evenimente ale zilei de luni, 31 mai, de la Roland Garros:

Roger Federer a revenit cu o victorie într-un Grand Slam. Marele campion elvețian este în turul al doilea de la Roland Garros.

Sorana este în turul doi de la Paris: 7-6(5), 6-2 împotriva favoritei numărul 19 de la Roland Garros, Johanna Konta.

Bianca Andreescu a părăsit Roland Garros-ulîn runda inaugurală. Tamara Zidansek (85 WTA) a câștigat un meci maraton (trei ore și 20 de minute), scor 7-6(1), 6-7(2), 7-9

Daniil Medvedev a reușit să spargă gheața: la a cincea participare la Roland Garros, rusul a bifat prima victorie. 6-3, 6-3, 7-5 împotriva lui Alexander Bublik. Meciul a durat o oră și 54 de minute.

Alexander Bublik a oferit faza zilei la Roland Garros: a găsit un răspuns chiar și atunci când soarele l-a împiedicat să joace mingea așa cum și-ar fi dorit.

Moldoveanul Radu Albot (89 ATP) a fost eliminat luni în primul tur al turneului de la Roland Garros: 1-6, 6-2, 0-6, 1-6, în faţa argentinianului Federico Delbonis (51 ATP).

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat programul zilei de marți, 1 iunie. Irina Bara și Horia Tecău vor evolua, iar în scenă vor intra și numele mari precum Novak Djokovic, Rafael Nadal și Ashleigh Barty.

Jannik Sinner (favorit 18) a trecut după un meci maraton de Pierre-Hugues Herbert, unul dintre favoriții gazdelor. A fost 6-1, 4-6, 6-7(4), 7-5, 6-4 pentru italian, după o adevărată bătălie de trei ore și 32 de minute. Sinner a salvat și o minge de meci.

Favorită șase la Paris, Bianca Andreescu a avut parte de un prim set foarte echilibrat în duelul cu Tamara Zidansek. Sportiva care reprezintă Canada a avut nevoie de 64 de minute pentru a se impune în tiebreak: 7-1.

Kiki Bertens, favorită 16, a părăsit Roland Garros-ul încă din runda inaugurală: 1-6, 6-3, 4-6 cu Polona Hercog.

Iga Swiatek s-a calificat în turul al doilea. Campioana de la Paris a avut nevoie de o oră și 27 de minute pentru a se impune: 6-0, 7-5 cu Kaja Duvan.

A revenit pe teren și Bianca Andreescu: are meci cu Tamara Zidansek (85 WTA).

Atunci când Crăciunul vine mai repede. Cazul de azi: Pablo Andujar.

Prima surpriză a zilei: Alize Cornet (65 WTA) a fost eliminată de Harmony Tan (149 WTA), scor 6-4, 6-4. Partida a durat o oră și 34 de minute.

Vodrousova, finalistă în 2019, a trecut în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-0, de Kaia Kanepi.

Swiatek este on fire: a câștigat cu 6-0 primul set al partidei cu Kaja Juvan.

A început și meciul campioanei en-titre, Iga Swiatek. Ea se duelează cu Kaja Juvan (101 WTA).

Kiki Bertens, a 16-a favorită, a pierdut categoric, scor 6-1, primul set al partidei cu Polona Hercog din turul întâi.

Au început primele meciuri ale zilei de luni, 31 mai, de la Roland Garros.

487 de zile de la ultimul meci jucat la un Grand Slam de marele Roger Federer