Publicul a fost invitat să părăsească terenurile complexului de tenis Roland Garros, duminică, în prima zi a Grand Slam-ului, începând cu ora locală 20:15, din cauza restricţiilor de circulaţie puse în aplicare în Franţa, în urma pandemiei de coronavirus, informează lesoir.be.

Roland GarrosFoto: Hotnews

"Porţile stadionului se vor închide la 20:45. Vă rugăm să părăsiţi tribunele în timpul schimbării terenurilor”, s-a auzit la difuzoarele complexului, începând de la ora locală 20:20.

La ora 20:35, ora locală, anunţul a devenit mai presant: "Doamnelor şi domnilor, porţile se vor închide în zece minute”.

Patru meciuri erau încă în desfăşurare în acel moment, în timp ce partida dintre Stefanos Tsitsipas şi Jeremy Chardy trebuia să se dispute în sesiunea nocturnă.

Organizatorii turneului de la Roland-Garros au obţinut de la autorităţi permisiunea de a primi puţin peste 5.000 de persoane pentru primele zece zile ale turneului, înainte de a ajunge la un plafon de 13.000 în ultimele cinci zile, când gradul de ocupare a tribunelor va creşte de la 35 până la 65 la sută din capacitatea maximă.

În Franţa, din 19 mai, este interzisă circulaţia persoanelor după ora locală 21:00, după ce anterior termenul limită era 19:00. În cadrul măsurilor de relaxare, din 9 iunie se va putea circula până la ora 23:00, transmite News.ro.

Turneul de la Roland Garros se va încheia la 13 iunie, atunci când va avea loc finala de pe tabloul masculin de simplu.