Naomi Osaka a surprins multă lume atunci când a precizat că nu va lua parte la conferințele de presă de la Roland Garros. Adevăratul motiv al boicotului a fost explicat de sora Mari. Nipona riscă însă excluderea de la Grand Slam-ul parizian dacă va continua să îi ignore pe jurnaliști.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu cât a fost amendată Naomi Osaka pentru că refuză să participe la conferințele de presă

Cum motivează Mari Osaka boicotul lui Naomi de la Roland Garros

  • "Naomi mi-a povestit înainte de turneu că un membru al familiei a venit la ea și i-a spus că este slabă pe zgură. La fiecare conferință de presă i se spune că are un record negativ pe zgură.
  • Când a pierdut în turul unu la Roma, nu era OK din punct de vedere mental. Încrederea ei era complet distrusă și cred că opiniile oamenilor i-au intrat în cap, iar ea crede că este slabă pe zgură.
  • Asta nu este adevărat, iar ea știe că, pentru a se descurca bine și pentru a avea o șansă la câștigarea Roland Garros, trebuie să creadă că o poate face. Acesta este primul pas pe care un atlet trebuie să-l facă, să creadă în el.
  • Soluția ei a fost să blocheze totul. Să nu discute cu nimeni care o va face să se îndoiască de ea, își protejează mintea.
  • Mulți dintre voi, când aud acest termen, se gândesc că trebuie să fie depresie sau să ai vreo boală pentru a putea folosi acest termen, sănătate mintală.
  • Nu știu ce va face în viitor având în vedere că organizatorii turneului ripostează și amenință că o vor exclude, dar eu sprijin acțiunile surorii mele pentru că face tot ce e mai bine pentru ea. Jucătorii de tenis nu sunt plătiți pentru a merge la conferințele de presă. Sunt plătiți pentru a câștiga.
  • Dacă și alții vor să facă la fel, iar ea va crea un precedent pentru ca și alții, pe viitor, să o poată face? Când am pierdut singurul meci din circuitul WTA la care a trebuit să merg la conferința de presă, am văzut titluri care spuneau că am plâns. Este jenant pentru jucători. Unii pot îndura, dar alții sunt chinuiți de asta" - Mari Osaka, citată de jurnalistul Ben Rothenberg, conform gsp.

Câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, japoneza a anunțat că nu va lua parte la conferințele de presă din timpul Roland Garros-ului și că speră ca amenzile pe care le va plăti pentru luarea acestei decizii să meargă la o organizație caritabilă pentru sănătatea mintală.​

Mai mulți reprezentanți de top ai sportului alb au comentat decizia lui Osaka. Printre ei s-a numărat și Ashleigh Barty, lidera mondială: "Întrebările nu mă împiedică să dorm".

Naomi Osaka pretinde că prin această decizie îşi protejează sănătatea mintală.

De știut: