A jucat finalele din 2018 și 2019 (pierdute în fața lui Nadal), dar la ediția din acest an a părăsit Roland Garros-ul încă din runda inaugurală. Dominic Thiem (favorit patru) a avut 2-0 la seturi împotriva lui Pablo Andujar, dar nu a găsit calea potrivită pentru a închide meciul.

Dominic ThiemFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dominic face parte, de sezoane bune, de pe lista scurtă a favoriților de la Roland Garros, însă acesta nu este (cel puțin până acum) anul său. Austriacul este departe de forma arătată în 2018 sau 2019 la Paris.

Thiem a avut 2-0 la seturi (6-4, 7-5) împotriva lui Pablo Andujar, dar meciul de pe Chatrier a luat-o în direcția nedorită de Dominic.

Cu 61 de erori neforțate și un serviciu care nu a fost nici pe departe într-o zi bună, austriacul a cedat o partidă maraton (patru ore și 28 de minute) fiind astfel eliminat încă din turul întâi (6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 4-6).

De știut:

Locul 68 în ierahia mondială și ajuns la 35 de ani, Andujar se află la prima victorie în fața unui jucător de TOP 5 în întreaga carieră. De asemenea, o altă premieră: ibericul se impune după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.

În urmă cu doar două săptămâni, Pablo îl învingea pe Roger Federer la Geneva.

Pablo și bucuria: