Naomi Osaka a ținut capul de afiș al ultimelor zile după ce a anunțat că nu va participa la conferințele de presă de la Roland Garros. Nipona este criticată de una dintre rivalele din circuitul WTA, Belinda Bencic oferind o variantă personală asupra deciziei luate de fosta lideră mondială.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presa contibuie la aspectul financiar al jucătorilor din tenis

"Presa este parte din munca noastră, ea contribuie substanțial la publicitatea mondială de care ne bucurăm. Suntem atât de bine plătiți și datorită presei, mai ales pentru un sport rezervat femeilor. Nu am simțit vreodată că am fost prezentată în vreo lumină nefavorabilă" - Belinda Bencic.

Osaka vrea doar să fie în centrul atenției cu orice preț

"Naomi face multe lucruri bune, dar uneori am impresia că vrea cu orice preț să fie în centrul atenției", a conchis Bencic. Sportiva din Elveția a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestui gest al lui Osaka ar putea fi o acțiune de PR.

Belinda spune că nu este ușor să vii și să vorbești lumii întregi după o înfrângere, însă că ai timpul necesar pentru a-ți pune ordine în gânduri înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

"Suntem instruiți, știm ce să facem", a completat Belinda făcând referire la întâlnirile pe care jucătorii și jucătoarele de tenis le au cu presa.

Câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, japoneza a anunțat că nu va lua parte la conferințele de presă din timpul Roland Garros-ului și că speră ca amenzile pe care le va plăti pentru luarea acestei decizii să meargă la o organizație caritabilă pentru sănătatea mintală.​

Mai mulți reprezentanți de top ai sportului alb au comentat decizia lui Osaka. Printre ei s-a numărat și Ashleigh Barty, lidera mondială: "Întrebările nu mă împiedică să dorm".

Naomi Osaka pretinde că prin această decizie îşi protejează sănătatea mintală.

De știut: