Aventura Patriciei Țig la Roland Garros s-a oprit în turul întâi, fază a compeției unde sportiva noastră a fost învinsă de Naomi Osaka. Nipona, fostă lideră mondială, s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(4), după un meci care a durat o oră și 47 de minute.

Patricia TigFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În turul al doilea, Naomi Osaka va juca împotriva Anei Bogdan (102 WTA).
  • Pentru participarea la Roland Garros, Patricia Țig va primi 60.000 de euro şi 10 puncte în ierarhia WTA.

Rezumatul partidei dintre Țig și Osaka:

Sursa video: Eurosport

Desfășurarea LiveText a partidei dintre Patricia Țig și Naomi Osaka:

6:7(4) Tiebreak-ul a fost unul în care Naomi s-a distanțat rapid la 5-2. Patricia nu a renunțat la luptă, a revenit până la 5-4, dar nipona a reușit după execuții câștigătoare și a închis manșa (7-4).

6:6 Un game plin de dramatism pentru Patricia: a salvat o minge de meci. Țig o aduce pe adversară la fileu, iar apoi o lobează. Vom avea tiebreak.

5:6 Osaka este atentă la toate detaliile, simte bine și un contre-pied, iar game-ul îi revine la zero.

5:5 Țig trece cu bine peste un moment cu o încărcare aparte. Nu a dat senzația că a simțit presiunea, și-a câștiga serviciul și a egalat la 5.

4:5 Patricia a avut șansele ei, însă din păcate a fost trădată de forehand. Naomi a simțit momentul mai slab și a servit la un nivel ridicat, reușind astfel să salveze situația. Nipona se află la un singur game distanță de calificarea în turul al doilea.

4:4 Patricia își câștigă serviciul în doar două minute și 19 secunde. Încă o egalitate în acest set al doilea (unul foarte echilibrat).

3:4 Osaka traversează un moment bun: forehand-ul găsește ținta cu ușurință, iar în acest set al doilea am avut o singură minge de break. Nipona conduce cu 4-3.

3:3 Patricia este inspirată cu serviciul, domină raliurile și egalează încă o dată situația pe tabelă.

2:3 Naomi are ceva dificultăți în a-și câștiga game-ul de serviciu, dar până la urmă rezolva favorabil situația. Patricia a dat senzația că ar fi putut face mai mult.

INFO: După o oră și șase minute, Ana Bogdan s-a impus, scor 6-1, 6-3 cu Elisabetta Cocciaretto. Este prima jucătaoare calificată în turul doi de la Roland Garros.

2:2 Într-o lipsă de idei, Patricia abuzează de slice-uri de pe mediană, iar până la urmă mingea rămâne în plasă. Din fericire, Osaka nu profită de mingea de break.

1:2 Frecvența este ridicată la primul serviciu pentru Naomi. Și-a făcut game-ul ușor de la lansare, Patricia nu are ce să-și reproșeze...

1:1 Patricia rămâne la un nivel bun, își câștigă serviciul și restabilește egalitatea.

0:1 Nipona nu are emoții în game-ul de debut al setului al doilea. Ea conduce acum cu 1-0.

INFO: Kalinina continuă să impresioneze: conduce cu 3-0 în setul al doilea. Kerber, tot mai aproape de eliminare.

4:6 Din păcate, Patricia nu poate duce până la capăt cursa de urmărire: a fost prea presată de scor, nu și-a mai făcut jocul, iar Osaka nu a iertat-o. Nipona a închis manșa contra serviciului, 6-4, după 47 de minute.

4:5 Naomi continuă să comită erori, diferența este acum însă alta: Patricia a profitat. Nipona trimite un dreapta inside-in în afara terenului, iar diferența break-ului s-a evaporat.Țig va servi pentru a restabili egalitatea.

3:5 După ce a salvat două mingi de set, Patricia și-a câștigat serviciul. Este condusă acum cu 5-3 de Osaka.

INFO: Kalinina a câștigat primul set în fața lui Angelique Kerber (6-2).

2:5 Patricia caută soluții pentru a putea face față jocului de forță al adversarei. Scurtele și slice-urile sunt variante bune, dar Țig le execută din poziții incomode, iar acestea nu-și găsesc ținta.

2:4 Țig servește foarte bine, domină game-ul, scorul se mai strânge.

INFO: Ana Bogdan a câștiga deja primul set, scor 6-1, contra jucătoarei Elisabetta Cocciaretto

1:4 Osaka și-a găsit ritmul de la lansare, iar pentru Patricia nu sunt prea multe de făcut de la retur.

1:3 Patricia a servit foarte bine, și-a regăsit puțin din încrederea pierdută în primele game-uri. Sportiva noastră apare pe tabelă.

INFO: Kalinina are 5-0 în primul set al meciului cu Angelique Kerber

0:3 Între timp, Osaka se distanțează la 3-0. Au fost însă game-uri echilibrate, diferența s-a făcut la reglajele fine.

INFO: Ana Bogdan conduce cu 4-1 în meciul cu Elisabetta Cocciaretto

0:2 Se joacă de minute bune (peste 14) și nu s-a încheiat nici măcar al doilea game. După mai multe mingi de break, nipona reușește să fructifice una. Campiona de la Australian Open are acum 2-0 în primul set.

0:1 Game echilibrat pe serviciul lui Naomi: Patricia a avut o minge de break, dar nipona a salvat-o grație serviciului puternic și plasat.

Lume puțină în tribune, este ora 11:00 la Paris.

Cele două sportive au intrat pe impunătoarea arenă Philippe Chatrier.

Naomi este cap de serie numărul doi la Paris, japoneza de 23 de ani având până acum în carieră 4 titluri de Grand Slam cucerite.

În total, Osaka a triumfat în 7 turnee: 2021 - Australian Open / 2020 - US Open / 2019 - Australian Open, Osaka, Beijing / 2018 - Indian Wells, US Open.

De știut:

  • Patricia și Naomi s-au mai întâlnit o singură dată, în 2015, la Hua Hin. A avut câștig de cauză nipona, scor 6-7(6), 6-2, 6-1.
  • Osaka nu este neapărat o prietenă bună cu zgura: cea mai bună performanță de la Paris este o calificare în turul al treilea, la edițiile din 2016, 2018 și 2019.
  • Pentru Patricia va fi a treia participare la tabloul principal de la RG. A ieșit din runda inaugurală în 2017, iar la ediția din 2020 a bifat cea mai bună performanță: turul al treilea.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).