La doar 17 ani, Coco Gauff va fi pentru prima oară cap de serie pe tabloul unui Grand Slam, săptămâna viitoare, la Roland Garros. Înaintea startului competiției, americanca a oferit o declarație în care a refuzat să fie comparată cu compatrioata Serena Williams.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coco Gauff va intra în întrecerea de la Paris luni sau marți. Se va confrunta cu sârboaica Alexandra Krunic, venită din calificări.

La finalul săptămânii trecute, Coco Gauff (30 WTA) a câștigat al doilea titlu al carierei, după ce s-a impus la Parma. Americanca a învins-o în finală pe Qiang Wang (48 WTA), scor 6-1, 6-3.

Gauff mai are în palmares titlul de la Linz, cucerit în 2019.

Ce a declarat Coco Gauff

  • „Mă simt minunat la Paris. După Parma, am fost la Nisa, am mers la Academia Mouratoglou pentru câteva zile doar pentru a mă antrena puțin, a mă relaxa și a scăpa de viața în <> (n.r. carantina în care stau jucătoarele înainte de turnee).
  • „Am avut două două antrenamente la Paris până acum și a fost grozav. Mă simt foarte bine și foarte încrezătoare.”
  • „Să joc împotriva Serenei în finală ar fi minunat. Contra ei am visat mereu să joc într-o finala de Grand Slam”.
  • „Oamenii mă compară cu ea foarte mult și cred că este un compliment, dar mă concentrez să fiu eu însămi, pentru că nu voi fi niciodată Serena Williams și Serena nu va fi niciodată eu. Suntem diferite”.
  • „Înțeleg de ce oamenii ne compară, dar cred că este important să lumea să mă recunoască ca și Coco. Nu vreau să fiu cunoscută drept moștenitoarea Serenei Williams sau a doua Serena Williams. Vreau doar să fiu cunoscută doar sub numele de Coco Gauff”, a spus tenismena în vârstă de 17 ani.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).