Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, nu a criticat-o pe japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA, care a anunţat că nu va mai discuta cu presa, dar a precizat că pentru ea nu este o problemă să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Ashleigh BartyFoto: Filippo Monteforte / AFP / Profimedia Images

"Conferinţele de presă fac parte din munca noastră. Desigur, pot fi momente dificil de gestionat. Personal, nu am avut niciodată probleme în a răspunde la întrebări. Nu mă împiedică să dorm. Încerc chiar să mă distrez puţin cu voi, dar cred că pentru toţi este diferit. Nu pot să comentez decizia luată de Naomi, cum se simte. Va trebui să o întrebaţi pe ea", a declarat Barty, într-o conferinţă de presă, potrivit lefigaro.fr.

Pentru liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, conferinţele de presă pot fi uneori neplăcute.

"Nu este întotdeauna plăcut să mergi acolo, mai ales atunci când pierzi. Dar asta face parte din viaţa noastră în circuit", a spus el, potrivit lequipe.fr.

Însă pentru spaniolul Rafael Nadal, locul 3 ATP, presa este foarte importantă.

"Îi respect decizia, dar fără presă, fără oamenii care călătoresc pentru a scrie despre noi, nu am fi sportivii care suntem astăzi. Nu am avea aceeaşi recunoaştere, aceeaşi popularitate. Mass-media reprezintă o parte importantă a sportului nostru", a declarat Nadal.

WTA a reacţionat, de asemenea, printr-un comunicat şi a reamintit că "sportivii profesionişti au responsabilitatea pentru sportul lor şi pentru fani să vorbească cu presa în timpul competiţiilor".

"Acest lucru le oferă posibilitatea de a-şi împărtăşi sentimentele şi de a-şi spune povestea", a explicat WTA.

Naomi Osaka a anunţat, miercuri, pe reţelele sale de socializare că intenţionează să evite conferinţele de presă la Roland Garros. Jucătoarea japoneză, numărul doi mondial, pretinde că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală.

În 2016, Venus Williams a plătit o amendă de 5.000 de dolari pentru că a refuzat discuţia cu presa după eliminarea timpurie de la Australian Open. Venus a mai plătit amenzi pentru că nu a participat la conferinţele de presă, potrivit The Guardian, inclusiv în 2010, când ea şi sora ei, Serena, au fost amendate cu 4.000 de dolari fiecare pentru o neprezentare în faţa presei după un meci de dublu la Wimbledon.

Şi alţi jucători, ca Andre Agassi, Mats Wilander, Goran Ivanisevic, Victoria Azarenka şi Yevgeny Kafelnikov, au plătit amenzi din acelaşi motiv, informează News.ro.