Gabriela Ruse (174 WTA) a părăsit calificările de la Roland Garros în tur secund, sportiva din România cedând în două seturi, scor 7-5, 6-4, în fața jucătoarei Aleksandra Krunic.

Gabriela RuseFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflată pe locul 212 în lume, Krunic a avut nevoie de o oră și 30 de minute pentru a se impune. În primul set, Ruse a condus cu 5-0 (au urmat nouă game-uri câștigate consecutiv de jucătoarea din Serbia, care a reușit și un break în debutul setului secund).

De știut:

  • Pentru parcursul din calificări, Gabriela va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de €16.000 și 20 de puncte WTA.

  • Tot în aceeași fază a competiției pariziene au fost eliminate și Gabriela Talabă (210 WTA) și Alexandra Dulgheru (444 WTA).

  • Sunt calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros jucătoarele Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

  • România mai are alte trei sportive în calificările de la French Open: Irina Bara (turul doi), Monica Niculescu şi Jaqueline Cristian (ultimul tur).

  • Simona Halep va lipsi de la Paris din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).