Jaqueline Cristian se află la o singură victorie distanță de calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros. Miercuri, sportiva noastră a trecut de o jucătoare mai bine clasată după un meci maraton de peste trei ore.

Jaqueline CristianFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jaqueline a început bine meciul cu Mayar Sherif (120 WTA) și a câștigat un prim set echilibrat, scor 7-5. Sportiva din Egipt a revenit (7-5) și a trimis meciul într-un set decisiv.

A fost nevoie de tiebreak pentru stabilirea învingătoarei: 7-1 pentru Cristian.

După un meci de trei ore și trei minute (7-5, 5-7, 7-6(1)), Jaqueline Cristian (152 WTA) a obținut victoria. Ea se află în turul trei al calificărilor de la Roland Garros.

În turul trei al calificărilor a ajuns și Monica Niculescu: 6-2, 6-4 contra jucătoarei Carole Monnet (381 WTA). Pentru un loc pe tabloul principal, Niculescu se va duela cu învingătoarea partidei dintre Maria Osorio (98 WTA, Columbia, cap de serie 11) - Richel Hogenkamp (226 WTA, Olanda).

De știut:

  • Calificarea în turul trei al calificărilor este recompensată cu un cec în valoare de €25.600.
  • Pentru un loc pe tabloul principal de la Roland Garros, Jaqueline se va duela cu Anhelina Kalinina (139 WTA, favorită 29 în calificări).
  • Sunt calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros jucătoarele Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.
  • România mai are alte două sportive în calificările de la French Open: Elena-Gabriela Ruse și Irina Bara.
  • Simona Halep va lipsi de la Paris din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).