A pierdut primul set cu 6-0, dar a avut puterea să dea un restart din punct de vedere mental. Alexandra Dulgheru (444 WTA) a pierdut dramatic calificarea în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros: sportiva noastră a servit pentru meci la 5-4 în decisiv.

Alexandra DulgheruFoto: Mike Frey/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ellen Perez (Australia, 239 WTA) a obținut victoria la capătul unui meci cu multe răsturnări de situație, un duel aparte din punct de vedere al dramatismului.

După ce a pierdut primul set cu 6-0, Alexandra nu a cedat, a revenit în meci și a reușit să trimită duelul într-o manșă decisivă (a câștigat setul al doilea cu 6-4).

Decisivul a fost un adevărat roller coaster: au fost patru break-uri, iar la 5-4 Alexandra a ratat ocazia de a închide meciul pe propriul serviciu. În tiebreak, Perez a fost jucătoarea care a greșit mai puțin, iar victoria i-a revenit (7-2).

După un duel de două ore și 37 de minute, Alexandra Dulgheru a fost eliminată de la Roland Garros în turul al doilea al calificărilor, scor 6-0, 4-6, 7-6(2).

De știut:

  • Pentru parcursul din calificări, Alexandra va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de €16.000 și 20 de puncte WTA.
  • Tot în aceeași fază a competiției pariziene a fost eliminată și Gabriela Talabă, locul 210 în ierarhia mondială: 3-6, 6-2, 3-6 cu Harriet Dart (143 WTA).
  • Sunt calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros jucătoarele Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.
  • România mai are alte patru sportive în calificările de la French Open: Elena-Gabriela Ruse, Irina Bara, Monica Niculescu şi Jaqueline Cristian.
  • Simona Halep va lipsi de la Paris din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).