După eșecul Adria Tour din 2020, când nume importante care au participat, precum, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki sau chiar Novak Djokovic au fost testate pozitiv cu coronavirus, Nole a declarat că ar vrea organizarea unei noi ediții.

Novak Djokovic si Grigor Dimitrov la Adria TourFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Novak Djokovic a fost aspru criticat anul trecut pentru organizarea Adria Tour, în mijlocul primului val al pandemiei de coronavirus.

Adria Tour, care cuprindea turnee de tenis în Serbia, Croaţia şi Bosnia, a fost anulat după apariţia mai multor teste pozitive cu prilejul turneului de la Zadar, Croația. Printre cei testaţi pozitiv au fost Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Borna Coric, antrenorul lui Dimitrov şi antrenorul lui Djokovic, Goran Ivanisevic.

Sârbul a fost criticat pentru că la competiția la care a fost organizator nu a existat niciun fel de regulă de distanțare socială, chiar dacă vorbeam de luna iunie a anului trecut, când pandemia de coronavirus făcea numeroase victime în zona Balcanilor.

Ideea unui astfel de turneu a fost una benefică, dar calendarul a fost ales foarte prost.

Ce spune Djokovic despre o nouă ediție

Novak se află acum la Belgrad, unde a obținut calificarea în sferturi, după un meci în care a fost un car de nervi.

Tot la Belgrad, Djokoci a comentat cu privire la o nouă ediție a Adria Tour.

Aș dori să organizez din nou Adria Tour. Dacă nu există pericol pentru nimeni, de ce nu? Cred că această idee este bună, pentru a ajuta tenisul în Balcani, pentru a uni regiunea cu ajutorul sportului. Este unul dintre puținele domenii care unește oamenii”, susține liderul mondial ATP.

„Cred că ceea ce am reușit să organizăm anul trecut a fost distractiv și vreau să păstrez așa lucrurile. În calitate de jucător de tenis, vreau să călătoresc cât mai mult posibil în regiunea și țările din fosta Iugoslavie”, a adăugat Djokovic, conform Tennistonic.