​Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul la turneul de la Strasbourg, competiție unde a obținut luni calificarea în optimi. Sportiva noastră a trecut de Venus Williams (40 de ani) după un meci care a durat o oră și 45 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

A fost 6-1 2-6, 6-1 pentru Cîrstea, iar jucătoarea noastră a făcut pasul în optimile întrecerii care face parte din categoria "WTA 250".

Sorana a dictat ritmul partidei, însă a avut mari probleme la serviciu în setul secund (a câștigat 33% dintre punctele jucate cu primul serviciu și 36% cu cel de-al doilea).

Aceasta este prima victorie obținută de Sorana Cîrstea în fața americancei (Venus Williams a câștigat precedentele trei întâlniri).

Sorana Cîrstea a terminat partida cu un as:

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea, Cîrstea va primi $3.653 și 30 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

  • Sorana va juca în optimi împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (45 WTA), care a trecut de japoneza Misaki Doi (79 WTA), scor 7-5, 6-4.

Turneul de la Strasbourg are premii totale în valoare de $235,238 și face parte din categoria "WTA 250". Se dispută pe zgură, iar ultima campioană este Elina Svitolina (în 2020). În România, întrecerea poate fi urmărită în direct la Digisport.