Roland Garros-ul și-a deschis deja porțile (au început calificările), dar Simona Halep nu va fi la Paris din cauza accidentării de la gambă. Daniel Dobre (unul dintre antrenorii sportivei) a venit cu ultimele noutăți despre procesul de recuperare.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona și-a anunțat fanii pe rețelele sociale că a început recuperarea, iar Daniel Dobre (director tehnic al Federației Române de Tenis) a venit cu unele lămuriri. Antrenorul a precizat cum decurg lucrurile și când va reveni Halep pe teren.

Daniel Dobre face lumină în cazul participării la JO

  • "Simona este bine din câte ştiu eu. Nu am vorbit în fiecare zi cu ea, colaborarea mea cu ea trebuia să înceapă după Roland Garros, dar ştiu că lucrează foarte mult la revenire.
  • A fost în Germania, a făcut nişte infiltraţii, acum este pe partea de fizioterapie, zilnic acordă revenirii trei-patru ore, eu o văd bine din punct de vedere mental.
  • Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective. Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep.
  • Va juca Wimbledon şi turneele de dinainte dacă totul merge bine. Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor. Având în vedere că a stat şi cu umărul o perioadă de timp, o să se adauge şi această perioadă, va avea undeva la trei luni fără turnee, dar Simona este din punct de vedere al talentului foarte sus şi are nevoie doar de câteva zile ca să intre în ritm.
  • Partea cealaltă, mentală, de reintrare în competiţie, eu cred că are experienţa necesară, ştie ce înseamnă să te motivezi, cum să abordezi un turneu mare. Eu o văd bine pentru că va veni cu o poftă incredibilă de a juca tenis, pentru că nu a jucat foarte mult, cu o foame de rezultate" - Daniel Dobre, citat de Agerpres.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Accidentată, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).