Accidentată la gambă în timpul partidei cu Angelique Kerber de la Roma, Simona Halep va rata prezența la Roland Garros, turneu unde a cucerit în 2018 primul Grand Slam din carieră.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform spuselor lui Cristian Mândru (jurnalist TVR), Simona nu va putea fi pe teren la Paris, recuperarea neputând fi posibilă până la startul competiției pariziene (30 mai).

Informația (care nu este neapărat o surpriză ținând cont de gravitatea accidentării) a fost dezvăluită de jurnalist pe contul personal de Facebook. De altfel, Simona urmează să apară într-un interviu la postul public de televiziune în zilele care vor veni.

De știut:

Simona s-a impus la Paris în proba junioarelor (2008), iar din 2009 și până în 2020 a participat în fiecare an la Roland Garros.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Accidentată, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).