Problemele medicale l-au ținut pe Roger Federer departe de circuitul mondial preț de un an și jumătate, iar revenirea este una anevoioasă. Elvețianul a părăsit turneul de la Geneva la primul meci, iar comentariile pe baza jocului său nu au întârziat să apară.

Roger FedererFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Marele campion din Basel a fost învins în trei seturi de Pablo Andujar, iar la finalul meciului s-a declarat nemulțumit de jocul prestat și mai ales de faptul că nu a putut fi mai inspirat în momentele importante ale duelului.

Chestionat pe marginea revenirii lui Roger în circuitul mondial, Darren Cahill a avut o intervenție citată de New York Times.

"Roger a arătat bine din punct de vedere fizic, s-a mișcat bine pentru primul meci pe zgură. A părut însă foarte ruginit împotriva unui băiat care cunoaște foarte bine jocul pe această suprafață" - Darren Cahill.

"Cred că lucrurile sunt puțin diferite față de acum patru ani (n.r. se referă la revenire). De altfel, 35 de ani nu este același lucru cu aproape 40" - Paul Annacone, fost antrenor al elvețianului.

De știut:

  • În acest sezon, Federer a evoluat în două turnee: Doha (învins în sferturi de Nikoloz Basilashvili) și Geneva (depășit în optimi de Pablo Andujar).
  • Are în total trei meciuri jucate în 2021: două înfrângeri și o victorie (cu Daniel Evans, la Doha).
  • Următoarea competiție la care Roger Federer va participa va fi turneul de Grand Slam de la Roland Garros (30 mai - 13 iunie).

Serena Williams oferă răspunsul: Cine este cel mai mare jucător din toate timpurile