Și-a bucurat fanii revenind pe teren, dar motive prea multe de satisfacție după meciul cu Pablo Andujar nu are. Roger Federer a explicat momentul în care se află, ce așteptări are de la participarea de la Roland Garros și care este marele său obiectiv.

Roger FedererFoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Antrenament vs meci oficial

"Marele meu obiectiv este sezonul de iarbă, nu Roland Garros-ul. Următoarele săptămâni vor fi importante pentru a fi din nou în circuit. Meciurile sunt total diferite față de sesiunile de antrenament" - Roger Federer.

"Știu că nu voi câștiga Roland Garros-ul. Nu sunt sigur dacă cineva în ultimii 50 de ani a participat la Paris la o vârstă de aproape 40 de ani, după ce a fost în afara circuitului timp de un an și jumătate. Iar apoi să vină și să câștige tot" - Roger Federer.

Avea așteptări mai mari

"Mă așteptam la mai multe de la mine, nu am fost capabil să fac diferența în momentele importante. Sunt dezamăgit pentru organizatori și pentru toți cei care s-au bucurat enorm să mă vadă aici (n.r. la Geneva). Simt cumva că nu meritam să pierd, dar în același timp jocul meu nu a fost acolo unde mi-aș dori.

Lucrul pozitiv este că am putut să joc din nou tenis. Mă simt mult mai bine din punct de vedere mental decât am fost la Doha. Trebuie doar să accept această înfrângere" - Roger Federer, după eliminarea prematură de la Geneva.

De știut:

  • În acest sezon, Federer a evoluat în două turnee: Doha (învins în sferturi de Nikoloz Basilashvili) și Geneva (depășit în optimi de Pablo Andujar).
  • Are în total trei meciuri jucate în 2021: două înfrângeri și o victorie (cu Daniel Evans, la Doha).
  • Următoarea competiție la care Roger Federer va participa va fi turneul de Grand Slam de la Roland Garros (30 mai - 13 iunie).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Roger Federer și Pablo Andujar:

Victoria carierei: Reacția lui Pablo Andujar după ce l-a învins pe marele Federer