A bifat a treia finală consecutivă la Foro Italico, performanță care nu este în mod evident la îndemâna oricui. A fost însă o zi tristă pentru Karolina Pliskova: a fost învinsă cu un dublu 6-0 de Iga Swiatek, iar poloneza s-a încoronat campioană la WTA Roma.

Iga Swiatek si Karolina Pliskova dupa finala de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karolina a reușit să câștige doar 13 puncte în finala de duminică (partidă care a durat doar 46 de minute), iar la finalul meciului cu Swiatek a oferit și explicația pentru evoluția dezastruoasă.

Jucătoarea din Cehia a precizat că a încercat tot ce era posibil, dar a fost pur și simplu genul acela de zi în care nimic nu funcționează.

De cealaltă parte, campioana en-titre de la Roland Garros a părut un pic copleșită de emoții la festivitatea de premiere.

O zi de uitat

"A fost genul acela de zi în care nimic nu funcționează, deși am încercat tot ce e posibil. Voi încerca să uit rapid această zi. Am avut meciuri mari aici (n.r. la Roma), să joci o finală este mereu un lucru minunat. M-am descurcat bine în trecut (n.r. la Foro Italico)" - Karolina Pliskova.

Copleșită de emoții

"Sunt foarte fericită, chiar copleșită de emoții. La începutul turneului nici nu visam să câștig trofeul. A fost un drum greu, iar de-a lungul meciurilor am fost nevoită să trec prin momente dificile. A trebuie să lupt, să nu renunț" - Iga Swiatek.

Finală incredibilă la Roma: Iga Swiatek, campioană după 6-0, 6-0 contra Karolinei Pliskova

Finale WTA care s-au încheiat cu 6-0, 6-0 începând din 2000: