Tenismenul elvețian Roger Federer susține că nu știe ce să creadă cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, făcând un apel la organizatori pentru clarificări. Vestea bună este că sportivul încă are în plan să participe la competiție.

Roger FedererFoto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sincer, nu știu ce să cred. Sunt în dubiu. Mi-ar plăcea să particip la Jocurile Olimpice, să câștig o medalie pentru Elveția. M-ar face deosebit de mândru. Dar dacă nu se întâmplă din cauza pandemiei, aș fi primul care înțelege situația", a declarat Federer pentru postul de televiziune elvețian Leman Bleu.

Sportivii au nevoie de o decizie: se va întâmpla sau nu se va întâmpla (n.r. cu privire la desfășurarea JO)? În acest moment, avem impresia că se va întâmpla. Știm că este o situație ce se schimbă de la o zi la alta. Și, de asemenea, poți decide ca sportiv dacă vrei să participi. Dacă ai dubii, poate că este mai bine să nu mergi”, a adăugat tenismenul ajuns la 39 de ani.

Federer, tată a patru copii, a declarat și că a făcut vaccinul anti-Covid Pfizer-BioNTech.

"Chiar dacă stau în Elveția, cred că există avantaje. Mai presus de toate, am făcut-o pentru cei de lângă mine deoarece nu vreau să răspândesc boala. Suntem totuși foarte atenți cu familia și cu prietenii noștri”, a adăugat elevețianul.

Următorul turneu la care va participa Federer este chiar în Elveția, la Geneva (16-22 mai).

Elvețianul a câștigat aurul la dublu la Jocurile de la Beijing din 2008 și argintul la simplu patru ani mai târziu la Londra, potrivit Reuters.

Alți mari tenismeni, aceeași părere

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, după ce au fost amânate din cauza pandemiei.

Dar Japonia, care luptă împotriva unui nou val de infecții, a extins până la sfârșitul lunii mai starea de urgență în capitala Tokyo și în alte trei zone.

O petiție prin care se solicita anularea Jocurilor a strâns 350.000 de semnături în nouă zile și a fost trimisă organizatorilor, ridicând noi întrebări cu privire la posiblitatea organizării competiției.

Rafa Nadal și Serena Williams au declarat că încă nu sunt siguri că vor concura la Tokyo.

Naomi Osaka și Kei Nishikori și-au exprimat și ei îngrijorarea cu privire la Olimpiadă, spunând că riscurile organizării pe fondul pandemiei ar trebui să discutate cu atenție.

Te-ar putea interesa și: