​Rafael Nadal a avut parte de un duel extrem de dificil, joi, în optimile turneului de la Roma. Marele campion iberic a avut nevoie de trei ore și jumătate pentru a trece de canadianul Denis Shapovalov (14 ATP), scor 3-6, 6-4, 7-6(3).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Regele zgurii" nu a început deloc bine meciul: și-a pierdut de trei ori serviciul în primul set și Shapovalov s-a impus cu 6-3. Canadianul a debutat excelent și în setul secund și a condus cu 3-0, dar Rafa și-a ridicat nivelul jocului și a câștigat următoarele cinci game-uri. Denis a salvat o minge de set la 3-5 (când se afla la serviciu), dar nu a mai putut face nimic la retur: 6-4 pentru Nadal.

Shapovalov a fost primul care a făcut break și în setul decisiv (a condus cu 3-1), dar Rafa a revenit chiar în game-ul următor și cei doi jucători nu au mai greșit cu serviciul până în game-ul cu numărul 12. Shapovalov a ratat o ocazie imensă la retur (a avut două mingi de meci), iar Nadal s-a impus categoric în tiebreak (7-3).

Pentru un loc în semifinale, Rafael Nadal se va duela cu învingătorul partidei dintre Alexander Zverev (6 ATP) și Kei Nishikori (45 ATP).

Ultimul punct al partidei dintre Nadal și Shapovalov: