A jucat destul de puțin în acest sezon, concentrându-se pe competițiile cu adevărat importante. Va reveni pe teren cu ocazia turneului de la Roma, acolo unde este campion en-titre. Novak Djokovic a discutat cu jurnaliștii despre schimbul de generații din circuitul mondial, dar și despre obiectivul pe care și l-a setat pentru ultima parte a carierei.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

"Nu mai acord clasamentului ATP la fel de multă atenţie ca jocului meu în Grand Slam-uri. Acestea sunt acum cele mai importante turnee asupra cărora mă concentrez, în actuala etapă a carierei mele" - Novak Djokovic.

Despre schimbul de generații

"Sunt jucători precum Tsitsipas, Zverev, Berrettini şi Rublev care câştigă împotriva noastră şi joacă mult, acumulând puncte în clasamentul mondial. La fel şi Medvedev, desigur, şi toţi concurează pentru locurile la vârf. Dominic Thiem se află şi el acolo de mulţi ani.

Este inevitabil să se întâmple acest lucru. Schimbarea la vârful clasamentului masculin va veni, fie că se va întâmpla peste o lună, un an sau indiferent cât timp. Nu ştiu" - Novak Djokovic.

De știut:

  • Ultimele turnee Masters au fost câştigate de jucători din afara "Big 3": Daniil Medvedev (Turneul Campionilor, Paris Masters), Hubert Hurkacz (Miami), Stefanos Tsitsipas (Monte Carlo) și Alexander Zverev (Madrid).
  • Marele obiectiv al lui Djokovic pentru sezonul în curs este câștigarea Roland Garros-ului.