Japonezul Kei Nishikori (45 ATP) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Nu este singurul caz din sportul alb care ia o astfel de poziție, chiar Naomi Osaka arătându-se sceptică cu privire la competiția care ar trebui să înceapă în iulie.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt 10.000 de oameni într-un sat olimpic, care joacă un turneu. Nu cred că este ușor, mai ales cu ceea ce se întâmplă acum în Japonia, nu văd bine lucrurile”, a spus Nishikori la Openul de la Roma.

Nishikori, care a câștigat bronzul în proba de simplu masculin la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, a adăugat că a mai rămas totuși timp până când trebuie luată o decizie, dar s-a arătat precaut cu privire la potențialul izbucnirii unui focar în satul olimpic.

„Se poate face o <> care să dea rezultate și poate chiar asta este soluția. Există și un anumit risc. Ce se întâmplă dacă există 100 de cazuri în sat? Sau pot fi mii", a adăugat tenismenul japonez.

Naomi Osaka (2 WTA) a declarat săptămâna trecută că riscul de a organiza JO trebuie discutat cu grijă.

„Sunt sportivă așa că bineînțeles că primul meu gând este că vreau să particip la Jocurile Olimpice. Dar ca om, aș spune că suntem în pandemie și dacă lumea nu este sănătoasă, dacă oamenii nu se simt în siguranță atunci cu siguranță este un motiv de îngrijorare. Nu știu dacă este potrivită organizarea Jocurilor Olimpice”, a precizat ea.

Japonia a prelungit starea de urgență în Tokyo până la sfârșitul lunii mai și se străduiește să țină în frâu o creștere a cazurilor de infectare cu Covid-19. Rata de vaccinare a niponilor este cea mai scăzută dintre națiunile bogate.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și posibil chiar cu porțile închise.​

Te-ar putea interesa și: