După aproape trei luni de absență din circuit, Serena Williams se va întoarce pe teren la turneul de la Roma. Gata de un nou start, americanca ar putea participa și la Tokyo, dar cu o condiție peste care nu poate să treacă.

Serena WilliamsFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Serena a ajuns în Europa acum trei săptămâni și a început pregătirile pentru Roma și Roland Garros.

Cu 23 de Grand Slamuri în palmares, americanca nu a mai jucat de la Australian Open, atunci când a fost învinsă în semifinale de Naomi Osaka.

Serena Williams se simte acum pregătită pentru un nou start, dar a confirmat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă nu va putea călători cu fiica ei, Olympia.

Declarațiile Serenei Williams

  • „Am avut câteva săptămâni de antrenament foarte intense. Mă simt bine, sper la niște meciuri bune aici, la Roma, înainte de Roland Garros.
  • Nu am produs foarte mult tenis în ultima perioadă, așa că simt că oamenii se întreabă dacă joc. Trebuie să spun că întotdeauna o fac, dar nu mereu îmi arăt așii din mânecă. Acum este un start proaspăt, dar este greu în același timp.
  • Nu am petrecut niciodată 24 de ore fără Olympia, așa că acesta este un fel de răspuns la întrebarea în sine (n. r. vorbind despre participarea la JO); suntem cei mai buni prieteni. Nu m-am gândit prea mult la Tokyo pentru că ar fi trebuit să fie anul trecut, iar acum este anul acesta, apoi există această pandemie și atât de multe de luat în considerare.
  • Apoi sunt Grand Slam-urile; este foarte mult. O iau ușor și cu siguranță îmi voi da seama de următoarele mișcări pe care trebuie să le fac".

De știut

  • Serena Williams va juca direct în turul doi al turneului de la Roma împotriva învingătoarei dintre Laura Siegemund și Nadia Podoroska.
  • Simona Halep ar putea juca împotriva Serenei în semifinalele turneului de la Foro Italico.