Perechea alcătuită din românca Raluca Olaru şi ucraineanca Nadiia Kichenok a fost învinsă de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia), cu 2-6, 7-5, 10-5, luni, în prima rundă a probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 1000 de la Roma, dotat cu premii totale de 1.577.613 euro.

Raluca OlaruFoto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

Olaru şi Kichenok s-au înclinat după o oră şi 34 de minute de joc.

În primul set, perechea româno-ucraineană a condus cu 5-0, câştigând cu 6-2. Actul secund a fost unul echilibrat, niciuna dintre echipe nereuşind să se desprindă. Olaru şi Kichenok au condus cu 5-4, dar adversarele au reuşit să câştige trei game-uri la rând şi setul.

În super tiebreak, Olaru şi partenera sa au condus cu 3-1, dar au pierdut patru puncte la rând, iar apoi adversarele au controlat ostilităţile, câştigând cu 10-5.

Olaru şi Kichenok au comis nu mai puţin de 10 duble greşeli, în timp ce Jurak şi Klepac nu au avut niciuna.

Olaru şi Kichenok vor primi un cec de 5.242 euro şi un punct WTA la dublu pentru participare. Olaru a jucat finala anul trecut la Roma, alături de germanca Anna-Lena Friedsam.

Alte două românce se mai află pe tabloul de dublu, Monica Niculescu, ea urmând să joace alături de rusoaica Alla Kudryavtseva, şi Irina Begu, care o va avea ca parteneră pe italianca Sara Errani, transmite Agerpres.