Aryna Sabalenka este omul momentului în circuitul WTA, sportiva din Belarus bifând o finală la Stuttgart și titlul la Madrid. De asemenea, Aryna a înregistrat un salt important și în ierarhia WTA (se află în vecinătatea podiumului).

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflată la Roma, acolo unde este campioană en-titre, Simona Halep a comentat ultimele modificări din circuitul mondial, ajungând și la rezultatele fantastice ale Arynei din ultima perioadă.

Nu e surpriză

"Nu e o surpriză (n.r. că a câștigat la Madrid). Ea a jucat foarte bine, are un tenis de forţă, are multă încredere. Poate face lucruri mari şi aici includ şi turneele de Grand Slam, nu e deloc departe. Mă aştept la mai multe de la ea" -Simona Halep, într-o conferinţa de presă de la Roma.

Despre pauza până la Roland Garros

"Nu s-a mai întâmplat să fie două săptămâni între Roma şi Paris, dar cred că poate să fie ceva pozitiv, să mă pregătesc mai bine pentru Roland Garros.

Amintirea cea mai frumoasă pe care o am de la Roma? Senzaţia de a mă simţi bine şi de a juca bine. Trăim vremuri dificile, pandemia a schimbat multe lucruri. Să câştigi sau să pierzi o partidă sau un turneu este mult mai puţin important" - Simona Halep.

Despre cum se simte la Roma

"Totul e frumos aici la Roma: stadionul, oraşul, turneul. Sunt foarte fericită să mă aflu din nou aici, mă simt bine, sunt nerăbdătoare să încep turneul.

E frumos să fii campioana în exerciţiu: acest lucru nu pune presiune şi nici nu am aşteptări deosebite, dar voi da tot ce pot. E un pic ciudat, deoarece au trecut doar opt luni de la ultima ediţie...", a concluzionat Halep.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Roma:

Turul I - Liber

Turul II - Angelique Kerber / Alize Cornet

Optimi - Johanna Konta / Jelena Ostapenko / Marketa Vondrousova

Sferturi - Petra Kvitova

Semifinale - Naomi Osaka / Serena Williams / Jennifer Brady

Finală - Ashleigh Barty / Aryna Sabalenka / Elina Svitolina / Sofia Kenin.

Ultimele campioane:

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.

Competiția italiană fondată în 1930 a fost câștigată în trei rânduri de un sportiv din România: Simona Halep (ediția din 2020) și Ilie Năstase (edițiile din 1970 și 1973).

Au mai disputat finale: Ilie Năstase (1974, învins de Bjorn Borg), Virginia Ruzici (1978, 1980, 1981) și Simona Halep (2017, 2018, învinsă în ambele cazuri de Elina Svitolina).

Internazionali BNL d'Italia are loc în perioada 10 mai - 16 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană este Simona Halep, ea trecând în finală de Karolina Pliskova (abandon la scorul de 6-0, 2-1). Jucătoarea noastră a mai ajuns de două ori până în finală: 2017 și 2018.