​Bianca Andreescu și-a anunțat fanii pe Instagram că va rata turneul de la Roma, cu toate că este la 100% din punct de vedere fizic. Sportiva care reprezintă Canada a explicat și motivul care stă în spatele acestei decizii.

Bianca AndreescuFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Aflată la Madrid, acolo unde a fost testată negativ la Covid-19 ultima dată, Bianca s-a retras de la WTA Roma de teamă că va fi plasată în carantină la sosirea în Italia.

Pe 25 aprilie, Bianca a precizat că a fost testată pozitiv la Covid-19 la sosirea la Madrid, acolo unde ar fi trebuit să participe la turneul de la Caja Magica.

Cu toate că a ieșit negativ la ultimul test, Bianca va declara forfait la Roma, competiție pregătitoare pentru Roland Garros.

Ce a spus Andreescu pe Instagram

"Cu toate că am fost testată negativ după perioada de izolare din Madrid și mă antrenez la capacitate maximă de câteva zile, regulile impuse de Guvernul italian mă pun în pericol de a fi din nou izolată dacă voi călători în Italia. Deci, din păcate, trebuie să mă retrag de la ediția din acest an a turneului din Italia" - Bianca Andreescu.

Conform tragerii la sorți, Bianca Andreescu se afla pe partea de tablou a Simonei Halep la WTA Roma, cele două putându-se întâlni în sferturile de finală.