Germanul Alexander Zverev, locul 6 mondial, l-a învins sâmbătă în două seturi, 6-3, 6-4, pe austriacul Dominic Thiem, clasat cu două poziţii mai sus în ierarhia internaţională, şi s-a calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.614.465 euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zverev s-a impus mai uşor decât era de aşteptat, atingând din nou finala acestei competiţii, la fel ca în 2018, când l-a învins chiar pe Thiem. Germanul l-a eliminat vineri în sferturi pe spaniolul Rafael Nadal, locul 2 mondial.

Învins anul trecut de Thiem în finala US Open, titrat la mijlocul lui martie la Acapulco, Zverev este pentru a opta oară în finala unui turneu de categoria Masters 1.000, a doua ca importanţă după cele de Grand Slam. Cu un an înaintea victoriei de la Madrid, el a triumfat la Montreal şi la Roma.

Zverev va juca în finală cu învingătorul dintre italianul Matteo Berrettini (10 ATP) şi norvegianul Casper Ruud (22 ATP).

Turneul ATP Masters 1.000 din capitala Spaniei a fost câştigat în 2019 de sârbul Novak Djokovic, iar anul trecut nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.