Campion în 5 rânduri la Madrid, Rafael Nadal s-a oprit la ediția din acest an în sferturi, ibericul fiind eliminat în două seturi, scor 6-4, 6-4, de Alexander Zverev. A fost prima victorie pe zgură a neamțului în fața celui care are 13 titluri la Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Începutul partidei nu anunța ceva spectaculos la Caja Magica: Nadal a făcut break-ul primul, s-a distanțat la 4-2 și părea într-un deplin control. Cu execuții aspre și cu , germanul a devenit dominant în raliuri.

Pas cu pas, Alexander a revenit pe tabelă, a egalat la 4 și chiar a dus misiunea până la capăt, 6-4, după ce a bifat patru game-uri consecutive.

Nadal nu a reușit să schimbe coordonatele duelului nici în setul al doilea: ibericul și-a cedat serviciul la 2-2, iar din acel moment nu a mai avut loc niciun break.

După o oră și 44 de minute, Zverev s-a impus cu un dublu 6-4 și a bifat prima victorie de pe "terre battue" în fața lui Nadal.

A fost un meci în care Nadal a fost departe de forma cu care ne-a învățat pe zgură, campionul de la Roland Garros reușind doar 6 lovituri câștigătoare (4 dintre acestea cu forehand-ul).

De cealaltă parte, Zverev și-a asumat riscuri, a fost agresiv, l-a scos constant pe Nadal din zona de confort și a dominat majoritatea raliurilor. Germanul a avut în backhand-ul în cross una dintre armele letale contra unui adversar care a părut în multe momente stors de energie.

În semifinale, Zverev va da peste Dominic Thiem.

Ultimul punct al partidei: