Ashleigh Barty a făcut pasul spre semifinalele de la Madrid, lidera mondială cedând un set în meciul de miercuri disputat împotriva unei duble campioane de Grand Slam, Petra Kvitova. După un meci de o oră și 48 de minute, australianca s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-3.

Ashleigh BartyFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Principala favorită de la Caja Magica a avut un debut fantastic de meci: și-a impus ritmul, a scos-o total pe Kvitova din zona de confort, iar tabela arăta un incredibil 5-0. Setul i-a revenit sportivei din Australia cu un categoric 6-1.

Revenită de la vestiare, Petra a fost o altă jucătoare: a mizat totul pe cartea atacului, a servit mult mai bine, a fost impresionantă de la retur, iar Barty nu a avut timp să reacționeze (6-3).

Decisivul a debutat în coordonatele primului set: Barty a făcut break-ul, iar desprinderea (3-0) a venit pe propriul serviciu.

Kvitova nu a depus însă armele: a reușit să câștige contra serviciului și să dea senzația că a revenit cu șanse reale în meci (3-2).

A avut însă noi probleme de la lansare, iar Ashleigh nu a iertat-o și s-a distanțat la 5-2. Petra a continuat să fie neinspirată pe propriul serviciu, fiind nevoită să salveze două mingi de meci până la a câștiga game-ul al treilea din decisiv.

A fost însă doar o prelungire a agoniei, Barty închizând partida cu ajutorul serviciului (6-3) după o oră și 48 de minute.

În semifinale, Ashleigh Barty va da peste surprinzătoarea Paula Badosa (wild card), cea care miercuri a eliminat-o pe una dintre favorite, Belinda Bencic.

Au mai rămas de jucat în sferturi:

Anastasia Pavlyuchenkova vs Karolina Muchova

Aryna Sabalenka vs Elise Mertens

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.