Turneul de la Madrid a avut parte de o mare surpriză și miercuri, atunci când Paula Badosa a bifat calificarea în semifinalele de la Caja Magica. Ocupantă a locului 62 WTA și beneficiară a unui wild card, iberica se află la cel mai important rezultat al carierei.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Paula s-a duelat cu a 11-a favorită de la Mutua Madrid Open, Belinda Bencic. Superioară la capitolul experiență, elvețianca nu a găsit antidotul pentru jocul avântat al adversarei.

Badosa s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5, după un meci care a durat o oră și 49 de minute.

"Am avut emoții mari, nu mă așteptam să ajung în semifinale. Sunt foarte fericită, am jucat bine azi, era o ocazie mare, am întâlnit o adversară foarte bună" - Paula Badosa.

Traseul Paulei Badosa la Madrid:

6-1, 7-5 cu Barbora Krejcikova

5-7, 6-1, 6-2 cu Jil Teichmann

6-7(0), 7-6(3), 6-0 cu Anastasija Sevastova

6-4, 7-5 cu Belinda Bencic.

În semifinale, Paula va da peste învingătoarea din meciul Ashleigh Barty (1) și Petra Kvitova (9).

Mingea de meci a Paulei Badosa:

Madrid, program sferturi:

Paula Badosa vs Belinda Bencic 6-4, 7-5

Ashleigh Barty vs Petra Kvitova

Anastasia Pavlyuchenkova vs Karolina Muchova

Aryna Sabalenka vs Elise Mertens

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.