Benoit Paire, tenismenul francez care a fost în centrul mai multor controverse în ultima perioadă, a pus capăt unei serii de șapte negative și a celebrat cu fanii victoria din turneul de la Madrid. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Încurajat de un grup de suporteri francezi, Benoit Paire, locul 35 ATP, l-a învins, cu scorul de 6-4, 7-5, pe georgianul Nikoloz Basilashvili, locul 31 ATP, în primul tur al turneului de la Madrid.

În manşa a doua, francezul îl va înfrunta cu grecul Stafanos Tsistsipas, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 4, direct acceptat în această fază.

Paire a pus capăt unei serii de 7 meciuri fără victorie și s-a bucurat într-un stil caracteristic. Acesta a scos telefonul și a început să se filmeze cu fanii francezi din tribună care l-au susținut de-a lungul întâlnirii.

Benoit Paire l-a mai învins anul acesta doar pe chilianul Nicolas Jarry, în februarie, în primul tur, la Cordoba, scor 6-2, 6-4. Zece înfrângeri are francezul în primele patru luni ale anului 2021.

„Să mă aflu într-o atmosferă de Cupă Davis mă face să mă simt bine, mă face să iubesc din nou acest sport, să iubesc iar tenisul, de aceea joc, pentru atmosfere de genul acesta, care m-a făcut să mă încălzesc până la inimă", a declarat Paire, după meci, conform News.ro.

Controversele din jurul lui Benoit Paire

La jumătatea lunii martie, Benoit Paire șoca cu o declarație: „Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut.

Dacă tu câştigi un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?".

Pe 11 aprilie, după meciul cu australianul Jordan Thompson, de la Monte Carlo, Paire a recidivat în conferinţa de presă, prin declaraţii neconforme eticii tenisului.

„Toți spun că e vorba de Monte Carlo, dar jucăm într-o atmosferă dezolantă. Circuitul ATP a devenit putred, astfel că nu îmi pasă dacă pierd sau câștig, nu mai simt nimic. Am luat 12.000 de euro, am stat într-o cameră drăguță de hotel, apoi mă duc acasă", declarase Benoit Paire după meciul pierdut în runda inaugurală de la Monte Carlo.

Ca urmare, francezul a fost exclus din selecționata Franței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.​

Reacția spectaculoasă a lui Benoit Paire: