Ashleigh Barty a făcut pasul spre optimile turneului de la Madrid (WTA 1000), lidera ierarhiei mondiale câștigand un meci de aproape două ore (6-4, 1-6, 6-3).

Ashleigh BartyFoto: madrid-open.com

După un prim set câștigat cu 6-4, Barty nu și-a mai găsit ritmul și a fost dominată de Tamara Zidansek (locul 80 WTA). Slovena a câștiga a doua manșă cu un categoric 6-1.

Decisivul a fost echilibrat, iar diferența a fost făcută de un singur break bifat de Ash (6-3). Partida a durat o oră și 58 de minute.

Mingea de meci bifată de Ash Barty:

Campioană la Stuttgart, Barty a obținut biletul pentru optimi, fază a turneului de la Caja Magica unde se va duela cu învigătoarea dintre Laura Siegemund și Iga Swiatek (deținătoarea titlului de la Roland Garros).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1.000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.