​Sara Sorribes Tormo a părut resemnată în faţa superiorităţii arătate de românca Simona Halep, favorita numărul trei, în faţa căreia s-a înclinat în două seturi 6-0, 7-5, după o oră şi 25 minute de joc, vineri, în primul tur al turneului WTA de la Madrid, informează EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aşa este tenisul. În cele din urmă nu poţi crede că eşti bine sau că eşti mai bună, pentru că la final vin jucătoare mai bune care te pun la locul tău. Simona mi-a dat o lecţie. M-a învăţat o lecţie despre ceea ce trebuie să îmbunătăţesc. Trebuie să fiu mereu atentă şi cu picioarele pe pământ, deoarece nivelul este ridicat şi sunt jucătoare foarte bune", a declarat Sorribes la finalul meciului cu Halep.

"Sunt tristă, dar vreau să reţin partea bună. Să presupun că este mai bună decât mine, să am în vedere asta pe viitor şi să încerc să arăt ca ea cât mai mult posibil", a adăugat jucătoarea iberică, potrivit Agerpres.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în turul al doilea al Madrid Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 7-5, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 46 WTA.

În turul al doilea, Halep va evolua cu Saisai Zheng (China, 57 WTA), care a trecut de Magda Linette (Polonia, 48 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principal de simplu, a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.