Simona Halep a declarat că şi-a pierdut concentrarea în finalul setului secund al întâlnirii cu Sara Sorribes Tormo, care a revenit de la 1-5 la 5-5, în setul secund.

Simona HalepFoto: Captura wtatennis.com

"A fost un meci bun, deşi în finalul setului secund probabil nu am fost concentrată suficient, dar şi ea a revenit foarte puternic. Sunt fericită să fiu din nou la Madrid, este foarte frumos să joc din nou pe arena centrală şi, cu spectatori, este uimitor. Mi-au lipsit foarte mult şi le mulţumesc că au venit. Iubesc Madridul şi simt în acelaşi timp iubirea Madridului. Nu mă concentrez pe obiective acum, mă concentrez doar pe modul în care joc, iau meci cu meci şi sper să câştig câteva", a spus Halep, la interviul după joc.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în turul al doilea al Madrid Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 7-5, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 46 WTA.

Meciul de pe arena principală Manolo Santana părea un bun antrenament de intrare în turneu pentru dubla campioană a Madrid Open, dar Halep a complicat singură finalul unei întâlniri care trebuia să se termine repede şi a trebuit să pună mai mult efort pentru a nu ajunge în decisiv.

Simona Halep a fost aproape imbatabilă până 6-0, 5-1, moment în care ceva s-a rupt în evoluţia ei şi Sorribes Tormo a egalat la 5. În cele din urmă, românca a închis meciul cu 7-5, după o oră şi 23 de minute de joc, potrivit News.ro.

În turul al doilea, Halep va evolua cu Saisai Zheng (China, 57 WTA), care a trecut de Magda Linette (Polonia, 48 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1.

Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principal de simplu, a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.