Timp de o oră, Simona Halep a defilat în fața Sarei Sorribes Tormo (46 WTA). A treia favorită a competiției de la Madrid conducea cu 6-0, 5-1, dar au urmat momente care au amintit de metehnele trecutului: Simona și-a pierdut concentrarea, i-a permis adversarei să câștige patru game-uri la rând (a comis multe erori - 23 în total) și a dat cu racheta de pământ. Românca și-a revenit în cele din urmă, a câștigat setul al doilea cu 7-5, și a obținut calificarea în turul secund al competiției de categorie "WTA 1.000".

Foto:

De știut:

  • Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principla de simplu (Ana Bogdan, Irina Begu și Sorana Cîrstea au fost eliminate), a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.

  • În turul al doilea, Simona Halep se va duela cu Saisai Zheng (China, 57 WTA), care a trecut de poloneza Magda Linette (48 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1.
  • Calificarea în turul secund îi aduce Simonei un cec în valoare de 42.220 de euro și 65 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ce a spus Simona Halep

"A fost un meci bun, deşi în finalul setului secund probabil nu am fost concentrată suficient, dar şi ea a revenit foarte puternic. Sunt fericită să fiu din nou la Madrid, este foarte frumos să joc din nou pe arena centrală şi, cu spectatori, este uimitor. Mi-au lipsit foarte mult şi le mulţumesc că au venit. Iubesc Madridul şi simt în acelaşi timp iubirea Madridului. Nu mă concentrez pe obiective acum, mă concentrez doar pe modul în care joc, iau meci cu meci şi sper să câştig câteva", a spus Halep, la interviul după joc.

Simona Halep vs Sara Sorribes Tormo:

Ași: 0-0

Duble greșeli: 1-4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 23/35 (66%) - 18/44 (41%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 6/11 (55%) - 5/16 (31%)

Puncte de break câștigate: 7/13 (54%) - 3/5 (60%)

Lovituri câștigătoare: 21-6

Erori neforțate: 23-22

Total puncte câștigate: 66-40

Durată meci: 1h23 minute.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Madrid

Turul I: 6-0, 7-5 vs Sara Soribes Tormo (wild card)

Turul II: Saisai Zheng

Optimi: Elise Mertens / Elena Rybakina

Sferturi: Victoria Azarenka / Jessica Pegula / Aryna Sabalenka

Semifinale: Naomi Osaka / Karolina Pliskova

Finală: Ashleigh Barty / Iga Swiatek / Petra Kvitova.

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Sorribes Tormo:

Desfășurarea livetext a partidei dintre Halep și Sorribes Tormo:

Setul II

7-5 Serviciu bun la exterior. O eroare a ibericei. Simona controlează schimbul și îl închide cu un slice în contre-pied. Retur prea lung. Simona câștigă până la urmă.

6-5 Sara lovește cu rama și mingea cade mult în spatele liniei de fund. Iberica trimite o minge în fileu. Sorribes Tormo se apără excelent și închide punctul cu o scurtă (Simona a rămas pe linia de fund). Sara ratează o lovitură și se enervează și ea. Sorribes Tormo preia controlul schimbului (unul foarte lung), Simona încearcă să o paseze în lung de linie, dar mingea se oprește în fileu - rămâne o minge de break. Sara se întinde după o minge, dar nu o mai poate trimite în terenul Simonei.

5-5 Simona se enervează foarte tare și dă cu racheta de zgură. Încă o eroare neforțată din partea Simonei (0-30). Slice-ul Sarei iese afară. După un schimb foarte lung, Simona lovește mult prea plat și mingea se oprește în plasa fileului. Încă o minge trimisă afară de Simona, Sorribes Tormo egalează.

5-4 Simona returnează aproape de linia de fund, Marija Cicak dictează aut și Simona cere challenge, dar arbitra a avut dreptate. O eroare din partea Sarei. Retur foarte bun al Simonei - încă două puncte. Forehand ratat de Sorribes Tormo - două mingi de meci pentru Halep. Încă un retur prea lung al Simonei. Sara atacă o minge prea scurtă a Simonei (jucătoarea noastră își schimbă racheta). Încă o lovitură trimisă pe culoarul de dublu de Simona. Forehand ratat de româncă, Sara câștigă al treilea game la rând.

5-3 Sara este mai încrezătoare în forțele sale: schimbă direcția și câștigă punctul. Încă un schimb câștigat de Sara (0-30). Simona nu ia cea mai bună decizie de lângă fileu, trimite direct spre adversară și pierde punctul (0-40). Simona salvează prima șansă de break cu un serviciu bun. Simona trimite lovituri foarte joase și Sara nu mai poate trimite înapoi. Sara face break-ul cu o lovitură în cross.

5-2 Dublă greșeală a ibericei. Forehand superb al Simonei, mingea a căzut pe linie. Sara stă bine în apărare și Simona comite o eroare. Halep ajunge la o scurtă, dar nu poate trimite înapoi. Sara a forțat cu serviciul secund, Simona a controlat punctul, dar a ratat lovitura decisivă. Reverul Simonei în lung de linie se oprește în fileu - primul game reușit cu serviciul de Sorribes Tormo.

5-1 Simona câștigă rapid două puncte cu serviciul - victoria se apropie. Retur ratat de Sara. Simona trimite spre corpul adversarei, aceasta răspunde, dar Halep închide game-ul cu un voleu.

4-1 Sara face din ce în ce mai multe greșeli. Lovitură incredibilă cu reverul în lung de linie din partea Simonei - trei mingi de break. Simona o fructifică pe prima cu forehand-ul.

3-1 Simona câștigă primul punct al game-ului. Sara este mai agresivă, urcă la fileu și forțează o eroare. Dar comite și ea una. Simona lovește decisiv cu reverul în cross. Un voleu ratat de Simona. Halep, ajutată și de fileu, își face game-ul de serviciu.

2-1 Simona revine la cârma partidei - obține două puncte cu lovituri câștigătoare. Trei mingi de break pentru Halep. Sara alunecă și trimite în fileu.

1-1 Scurtă ratată de Simona. Sara pune pentru prima oară probleme la retur (0-30). Serviciu bun la mediană. Sara se apără bine, dar Simona se află într-o zi foarte bună. Prima dublă greșeală a româncei (30-40). Sara își trece în cont primul său game.

1-0 Un prim atac reușit din partea Sarei - lovitură de forehand în lung de linie. Sara începe mai agresiv setul secund, dar erorile nu dispar. Sorribes Tormo trimite pe linie cu reverul. Ofensivă continuă din partea Simonei - Sara ajunge la o scurtă, dar trimite în fileu. Lovitură superbă plasată lângă linie de Simona. Forehand-ul Simonei în lung de linie iese afară (40-40). Încă o eroare pentru Sara. Simona o plimbă pe Sara pe linia de fund - setul începe cu un break.

Setul I

6-0 Halep începe foarte bine game-ul, plasează mingea în colțul terenului. Sara mai comite o eroare. Simona închide setul cu un game alb.

5-0 Simona își întinde adversara cu o lovitură în lung de linie și închide punctul cu un voleu în cross. Atac superb cu reverul, în diagonală! Halep domină autoritar partida. Încă o dată - punct tras la indigo. Două mingi de break ratate de Simona. Game-ul se prelungește. Sorribes Tormo stă bine în defensivă, dar face o greșeală până la urmă. Încă o dublă, încă un break.

4-0 O eroare din partea româncei. Simona trimite pe direcția adversarei, dar Sara lovește greșit și mingea se oprește în fileu. Greșeală cu forehand-ul pentru Simona. Halep accelerează, Sorribes Tormo trimite prea lung. Sara comite erori de fiecare dată când atacă. Ramă a ibericei.

3-0 Sara are probleme la serviciu, mai face o dublă. Lovitura Simonei se oprește în banda fileului. Forehand excelent în contre-ped al Simonei. Sorribes Tormo avansează bine la fileu și o surprinde pe Simona. Halep atacă foarte bine și controlează schimbul (40-40). Simona profită pe serviciul secund și atacă în cross. Simona pune o scurtă prea înaltă, Sara ajunge la timp, dar lovește prea puternic. Încă un break pentru Halep.

2-0 Simona rupe foarte bine ritmul, Sara se mulțumește să stea în apărare, dar Halep atacă bine. Retur prea lung al Sarei. O eroare din partea Simonei. Forehand reușit în lung de linie.

​1-0 Meciul începe cu Sorribes Tormo la serviciu. Iberica debutează cu o dublă greșeală. Simona își ține adversara în spatele liniei de fund cu lovituri lungi și închide cu forehand-ul. Simona caută colțul terenului, dar mingea aterizează în spatele liniei. Un serviciu mai bun din partea Sarei. Simona controlează schimbul, dar ratează lovitura de forehand decisivă. Simona urcă lângă fileu, Sara încearcă să o paseze, dar ratează lovitura în lung de linie (40-40). Încă un punct construit bine de Simona - minge de break. Simona returnează bine și face break-ul.

La Madrid sunt 16 grade Celsius. Cerul este înnorat.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Marija Cicak.

Simona și Sara au intrat pe teren și se încălzesc.

Naomi Osaka a învins-o pe compatrioata sa Misaki Doi, scor 7-5, 6-2. Urmează confruntarea dintre Halep și Sorribes Tormo.

Simona Halep vs Sara Sorribes Tormo

Vârsta: 29 - 24

Locul nașterii: Constanța - Castellón de la Plana (Spania)

Înălțime: 1,68 metri - 1,76 metri

Ambele sunt jucătoare de mâna dreaptă

Victorii/înfrângeri în sezonul 2021: 9/3 vs 15/6

Victorii/înfrângeri în carieră: 525/220 vs 310/202 (potrivit WTA)

Titluri în carieră: 22 - 1

Bani câștigați din tenis: $37,493,598 vs $1,984,839

Locul în clasamentul WTA: 3 - 46

Cea mai bună clasare din carieră: 1 - 46.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.