​Garbine Muguruza (13 WTA) a anunţat că nu este refăcută în totalitate şi nu va juca la turneul de categorie "WTA 1000" de la Madrid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarea din Spania a fost nevoită să se retragă în optimile turneului de la Charleston, după ce a câștigat primul set al partidei cu Yulia Putintseva cu 6-0. La scorul de 2-2 în setul secund, Garbine a hotărât să abandoneze din cauza unei leziuni musculare la piciorul stâng.

"Aceasta este cea mai proastă veste și cea mai dureroasă decizie pe care trebuie să o ia orice jucător. Am muncit din greu pentru a mă recupera și a putea ajunge în formă la turneu, am venit cu o săptămână înainte să mă adaptez pentru că îmi doream foarte mult să obțin un rezultat bun la Madrid, acasă, în fața publicului meu. Dar disconfortul a revenit şi la ultimul RMN s-a confirmat că nu mi-am revenit 100% pentru a concura, iar recomandarea medicală este să mă opresc.

Nu este o decizie ușoară și sunt foarte dezamăgită. Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru tot efortul depus pentru a ne permite să avem acest eveniment anul acesta, în aceste condiții. Sper că va fi un turneu grozav și că fanii din Madrid și de acasă se vor bucura de el. Anul viitor voi încerca din nou cu și mai mult entuziasm", a spus Muguruza, potrivit organizatorilor turneului de la Madrid.

În primul tur al competiției de la Madrid, Garbine Muguruza (a zecea favorită) urma să o întâlnească pe Sloane Stephens (SUA, 51 WTA). Locul ibericei va fi luat de Danka Kovinic (Muntenegru, 63 WTA - lucky loser).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.