Jurnaliștii de la Marca anunță că turneul de la Madrid (patronat de Ion Țiriac) nu-l va avea la start pe liderul mondial. Învins surprinzător la Monte Carlo și Belgrad, Novak Djokovic este mai interesat să se pregătească intens pentru următoarea perioadă decât să joace la Caja Magica.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Conform Marca, din calendarul liderului ATP va face parte încă o dată turneul din capitala Serbiei (Belgrad Open din perioada 22-29 mai), aceasta urmând să fie întrecerea pregătitoare pentru Roland Garros.

Înainte de Grand Slam-ul parizian, Nole ar urma să mai joace la Masters-ul de la Roma, acolo unde de altfel este campionul în exercițiu.

La "Caja Magica" Djokovic a participat ultima dată în 2019 (ediția din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19), fiind și aici campionul en-titre.

În urmă cu doar câteva săptămâni, se vorbea despre faptul că Ion Țiriac (patronul întrecerii din Capitala Spaniei) a tras lozul cel mare, avându-i înscriși la turneu pe Djokovic, Nadal și Federer.

Până la urmă, doar ibericul va putea fi văzut la întrecerea de la Madrid.

Marele țel, Roland Garros

Învins de Daniel Evans la Monte Carlo și de Aslan Karatsev la Belgrad, Nole a precizat la puțin timp după terminarea Australian Open (acolo unde și-a trecut în CV al 18-lea Grand Slam) că marele său obiectiv pentru sezonul 2021 va fi câștigarea Roland Garros-ului.

"Îmi pare rău că nu pot călători la Madrid în acest an şi să mă întâlnesc cu toţi fanii mei de acolo. Au trecut doi ani, destul de mult timp, dar sper că ne vom revedea cu toţii anul viitor", a spus Novak Djokovic.