Învinsă categoric de Aryna Sabalenka (6-3, 6-2) în semifinalele turneului "WTA 500" de la Stuttgart, Simona Halep a declarat că adversara ei a jucat aproape perfect și că nu își poate reproșa prea multe lucruri.

Simona HalepFoto: Captură YouTube/australianopentv

​"Nu cred că am făcut prea multe. Am încercat să merg mai în spate, am încercat să fiu mai agresivă, dar ea a jucat extraordinar de bine, cu o putere remarcabilă. Mi-a fost foarte greu să stau mai aproape în joc, în meci.

A fost prea rapid, s-a terminat prea repede meciul. A servit foarte bine Sabalenka, nu prea a greșit, iar când nu greșește este greu de învins. Consider că aș fi putut să o împing mai în spate, dar n-am avut timp. Au ajutat-o și condițiile de aici.

A fost o săptămână bună și plec pozitivă de aici. Am jucat bine, toată săptămâna a fost bună. O să învăț din meciul cu Sabalenka și o să joc mai bine în următorul meci.

Nu revin în țară, merg direct la Madrid. Începe miercuri sau joi turneul. Trebuie să merg cu trei zile înainte, așa este regula de bulă.

Este un turneu special, pentru că este al domnului Țiriac și mereu mă simt extraodinar de bine acolo. Îmi plac condițiile de acolo, sunt răsfățată la Madrid. O să am oameni dragi lângă mine, vine și prietenul meu (n.r. Toni Iuruc). O să fie un turneu frumos indiferent de rezultat, așa că o să mă bucur din plin", a spus Halep, într-un interviu acordat pentru DigiSport.

De știut:

  • În finală, Aryna Sabalenka se va duela cu Ashleigh Barty. Cele două s-au întâlnit de șase ori până acum și și-au împărțit victoriile: 3-3 (ultimul meci a fost câștigat de Barty, în sferturi la Miami, scor 6-4, 6-7(5), 6-3).

  • Prezența în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ce urmează pentru Simona Halep, unde va juca în perioada următoare:

  • Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.

  • Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000.

  • Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.

Citește și: FOTO Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Stuttgart

Simona Halep, eliminată în semifinale / Românca, fără răspuns în fața ofensivei adversarei (3-6, 2-6 vs Aryna Sabalenka)