Ajunsă în semifinale după două victorii categorice, Simona Halep a întâlnit, sâmbătă, o adversară aflată în mare formă. Aryna Sabalenka a servit excelent (Simona nu a reușit să pună probleme la retur decât într-un game, însă adversara a salvat trei mingi de break consecutive), a lovit foarte puternic și precis și s-a impus după doar o oră și 7 minute de joc, scor 6-3, 6-2. Jucătoarea din Belarus se va duela pentru titlul de la Stuttgart cu Ashleigh Barty, principala favorită.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În finală, Aryna Sabalenka se va duela cu Ashleigh Barty. Cele două s-au întâlnit de șase ori până acum și și-au împărțit victoriile: 3-3 (ultimul meci a fost câștigat de Barty, în sferturi la Miami, scor 6-4, (5)6-7, 6-3).
  • Prezența în semifinale îi aduce Simonei un cec în valoare de 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Ce a spus Aryna Sabalenka:

"Aseară nu am dormit foarte mult. Am jucat foarte bine și am luptat pentru fiecare punct. Nu a fost deloc ușor. Pentru mine a fost un meci foarte bun, nu sunt surprinsă că m-am ridicat la acest nivel, eram pregătită pentru un asemenea meci. Sunt foarte fericită pentru că am ajuns în a doua finală a carierei. Cred că Barty va fi 100% pregătită mâine, sper să mă ridic și eu la același nivel" - Aryna Sabalenka.

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Sabalenka:

Simona Halep vs Aryna Sabalenka:

Ași: 3-4

Duble greșeli: 5-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 26/45 (58%) - 25/34 (74%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 8/19 (42%) - 13/16 (81%)

Puncte de break câștigate: 0/3 (0%) - 3/9 (33%)

Lovituri câștigătoare: 28-12

Erori neforțate: 21-17

Total puncte câștigate: 46-68

Durată meci: 1h7min.

Ce a făcut Simona Halep de-a lungul timpului la Stuttgart:

2020 / Semifinale: Aryna Sabalenka vs Simomna Halep 6-3, 6-2

2020 / Nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19

2019 / Nu a participat

2018 / Sferturi: Coco Vandeweghe vs Simona Halep 6-4, 6-1

2017 / Semifinale: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-4, 7-5

2016 / Turul 2: Laura Siegemund vs Simona Halep 6-1, 6-2

2015 / Semifinale: Caroline Wozniacki vs Simona Halep 5-7, 7-5, 6-2

2014 / Turul 2: Svetlana Kuznetsova vs Simona Halep 7-5, 7-6(4).

"Porsche Tennis Grand Prix" are loc între 19-25 aprilie pe zgură în condiții indoor. Competiția face parte din categoria "WTA 500" și are premii în valoare totală de $565.530.

Unde ar trebui să joace Simona în următoarele săptămâni:

  • Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.
  • Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000.
  • Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.

Desfășurarea livetext a partidei dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka:

Setul II

2-6 Simona nu poate returna din nou. Halep atacă pe serviciul secund, dar ratează complet lovitura de rever. As la mediană pentru Sabalenka (187 km/h). Încă unul - Sabalenka merge mai departe.

2-5 Simona trimite în locul de unde a plecat adversara și câștigă punctul. Retur prea lung al Arynei. Forehand ratat complet de Simona. Încă o eroare, de această dată cu reverul. Simona pleacă prea târziu după scurtă și nu mai ajunge la timp. Minge de break pentru jucătoarea din Belarus. Sabalenka se apără incredibil, dar Simona găsește în cele din urmă lovitura câștigătoare în lung de linie. Dublă greșeală... Încă o eroare a Simonei, break pentru Sabalenka - va servi pentru câștigarea partidei.

2-4 Simona se întinde pentru a returna, alunecă și dă din nou cu racheta de pământ, nemulțumită. Simona se apără bine. O lovitură prea scurtă a Simonei - Aryna atacă decisiv în cross. Combinație câștigătoare pentru Aryna - serviciu spre exterior, forehand în terenul rămas liber. Scurtă ratată de Sabalenka, Simona ajunge la timp și obține punctul. Lovitură prea lungă a jucătoarei din Belarus, decizia a venit din scaun (40-40). Ce serviciu prinde Aryna... Încă unul.

2-3 Sabalenka anticipează bine atacul Simonei, dar nu mai poate trimite înapoi. Ofensiva Arynei nu se oprește deloc. Simona servește bine la mediană. Sabalenka se dă puțin în spate și returnează pe linie. Încă un retur care îi pune probleme Simonei - minge de break. Simona servește pe linie, Sabalenka ratează lovitura. Rever câștigător pentru Sabalenka. Un atac reușit al Simonei. Sabalenka profită de fiecare minge scurtă a Simonei și preia controlul punctelor. Simona ratează voleul de lângă fileu, dar passing-ul Arynei iese afară. Încă un retur la limită al Arynei, nu a prins terenul. Simona urcă lângă fileu și închide game-ul cu o lovitură bine plasată.

1-3 Simona nu poate ridica mingea peste fileu, era un moment bun. Mai greșește și Aryna. Sabalenka riscă și cu serviciul secund, Simona nu poate răspunde nici de această dată. Sabalenka trimite din nou pe linia de fund. Lovitura Arynei în cross iese afară (40-30). Aflată într-o poziție bună, Simona ratează atacul și dă cu racheta de pământ.

1-2 Simona reacționează bine după un retur în cross - pune mingea în colțul terenului. Returul lung al adversarei o incomodează pe româncă. Simona controlează punctul, Sabalenka face o greșeală. Dublă greșeală pentru Simona (40-30). Serviciu bun la mediană, Simona punctează pe tabelă.

0-2 Aryna câștigă primul punct al game-ului, o lovitură plasată bine, lângă linie. Încă o lovitură excepțională a Arynei. Prima dublă greșeală pentru Sabalenka. Scurtă foarte bună a belarusei. Ținută constant în defensivă, Simona cedează în cele din urmă.

0-1 Sabalenka plasează excelent o lovitură în cross, Simona trimite în banda fileului. O eroare rară din partea Arynei. Retur prea lung. Departe de minge, Simona nu mai poate trimite peste fileu. Un serviciu bun. Simona forțează cu al doilea serviciu și comite dubla (40-40). Retur bun al Arynei, Simona ratează forehand-ul în cross și oferă o minge de break. Simona se apără bine după un retur foarte bun, dar Aryna vine la fileu și face break-ul.

Setul II

3-6 Simona alunecă la retur și gesticulează nemulțumită. Serviciu foarte puternic al Arynei (190 km/h), Simona nu poate răspunde. Halep nu ia cea mai bună decizie de lângă fileu și este pasată de Sabalenka (40-40). Aryna închide setul cu un as.

3-5 Aryna este foarte agresivă și de multe ori și precisă. Situație complicată pentru Simona (0-30). Aryna atacă un serviciu secund, dar mingea se oprește în fileu. Când este nevoită să se deplaseze mai mult, Aryna nu lovește la fel de bine (30-30). Încă un punct în care Simona a plimbat-o pe Sabalenka pe linia de fund. Simona închide game-ul cu o lovitură în contre-pied.

2-5 Simona ratează lovitura din săritură. Slice-ul româncei iese afară. Un răspuns mai bun din partea Simonei, trebuie să o miște mai mult pe adversară. Chiar dacă de la margine a fost dictat un aut al Simonei, Marija Cicak cere rejucarea punctului. Aryna scapă un forehand în afara terenului. Jucătoarea din Belarus servește din nou bine într-un moment dificil. Simona nu are prea multe șanse când Sabalenka pune primul serviciu în teren.

2-4 Simona câștigă punctul cu o lovitură în cross (15-15). Forehand-ul româncei iese mult afară. Cel mai disputat punct al partidei îi revine Simonei - răspunde bine după un lob al adversarei și închide schimbul cu un forehand pe lângă Aryna. Serviciu prea moale - Sabalenka returnează câștigător. Simona se întinde bine și ajunge la minge, Sabalenka nu poate răspunde cu același succes (40-40). Încă un forehand trimis în fileu de Sabalenka. Simona lovește dintr-o poziție incomodă, mingea iese afară. Urmează însă un as la teu. Serviciu bun spre exterior, game pentru Simona.

1-4 Un retur bun îi pune probleme Arynei. Cu tot terenul liber în față, Aryna lovește prea puternic și mingea iese afară (0-30). Forehand superb al Simonei, mingea s-a oprit în colțul terenului - trei mingi de break. Prima este salvată cu un serviciu foarte puternic (179 km/h). Marija Cicak coboară din scaun și îi arată Simonei că serviciul Arynei a fost unul bun (as). Sabalenka profită de un retur prea scurt și salvează și a treia minge de break. Simona trimite returul pe culoarul de dublu. Retur în fileu - Sabalenka revine de la 0-40 și câștigă game-ul.

1-3 Sabalenka stă bine în schimburile lungi, Simona greșește prima. Forehand-ul Arynei iese afară. Simona ajunge la o scurtă, dar Aryna închide punctul în contre-pied. Simona forțează pe reverul adversarei, iar Sabalenka comite o eroare în cele din urmă. Dublă greșeală într-un moment dificil - minge de break pentru jucătoarea din Belarus. Forehand câștigător în lung de linie pentru Aryna.

1-2 Sabalenka servește puternic, Simona nu are răspuns. Încă un retur ratat. Loviturile puternice ale belarusei îi pun probleme Simonei. Aryna nu mai ratează scurta - game alb.

1-1 Forehand-ul Arynei aterizează pe linie. Mingea trimisă de Simona lovește banda fileului, Sabalenka închide punctul în cross. Un retur ratat de Aryna (15-30). As la exterior al Simonei. Dublă greșeală din partea Simonei. Încă un as pentru Halep, de această dată la mediană. Simona vine la fileu, Aryna încearcă să o paseze, dar lovește prea puternic. Simona își face, cu ceva emoții, game-ul de serviciu.

0-1 A început partida. Sabalenka servește prima. Lovitura Arynei lovește banda fileului, dar mingea cade în terenul Simonei. Halep nu poate amortiza o lovitură puternică venită din racheta adversarei. Aryna încearcă o lovitură fină, dar scurta sa se oprește în banda fileului. Serviciu bun la teu. Sabalenka se mișcă bine, alternează loviturile și închide game-ul.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Marija Cicak.