Aflată de mai multe ori aproape de înfrângere, Ashleigh Barty a demonstrat din nou că este foarte puternică din punct de vedere mental, a revenit în fața Elinei Svitolina, chiar de ziua ei (a împlinit 25 de ani), și s-a calificat în finala turneului de categorie "WTA 500" de la Stuttgart.

Ashleigh BartyFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ashleigh Barty vs Elina Svitolina 4-6, 7-6(5), 6-2

Cele două jucătoare au servit excelent în primul set: Svitolina a câștigat 90% dintre punctele jucate cu primul serviciu (și australianca a avut un procentaj bun - 82%), însă Elina a fost cea care a reușit să se impună la retur și a trecut la conducerea partidei: 6-4.

Chiar dacă a început mai bine setul secund și a făcut break încă din game-ul secund, Barty nu a reușit să păstreze pentru mult timp avantajul, iar Elina a ajuns în postura de a servi pentru câștigarea partidei la scorul de 5-4 (a revenit de la 2-4). A urmat însă un game bun pentru Ashleigh și câștigătoarea setului a fost decisă în tiebreak. Svitolina s-a aflat la doar trei puncte distanță de victorie (a condus cu 4-2), dar Barty nu a cedat, a obținut patru puncte la rând și a împins disputa în set decisiv (7-5).

Cu un tenis variat și cu un important ascendent moral împotriva adversarei, Ashleigh a controlat setul al treilea și s-a impus categoric, scor 6-2 (a făcut două break-uri și nu a mai pierdut la serviciu).

Australianca s-a calificat în finală la chiar prima participare la turneul indoor de la Stuttgart.

Pentru titlu, Ashleigh Barty se va duela cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep (a doua favorită) și Aryna Sabalenka (cap de serie nr. 5).

"Porsche Tennis Grand Prix" are loc între 19-25 aprilie pe zgură în condiții indoor. Competiția face parte din categoria "WTA 500" și are premii în valoare totală de $565.530.