Ashleigh Barty a avut parte de un meci foarte dificil, lidera mondială fiind nevoită să revină de la 0-1 la seturi pentru a bifa o calificare în semifinalele de la Stuttgart.

Ashleigh BartyFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ashleigh Barty vs Karolina Pliskova 2-6, 6-1, 7-5

Karolina Pliskova și-a impus planul de joc și a câștigat categoric primul set, scor 6-2. Meciul a curs în direcția dorită de sportiva din Cehia: a servit puternic și precis, a lovit aspru și nu i-a dat prea multe spații adversarei.

Înghesuită de Pliskova, Barty a schimbat tactica din mers: a folosit mai mult slice-ul, a scos-o pe Karolina din zona de confort și a obligat-o pe cât posibil să lovească din deplasare. În aceste coordonate, Ashleigh a egalat situația pe tabelă (a câștigat manșa cu 6-1).

Decisivul a revenit oarecum la planul din primul set: Pliskova a făcut prima break-ul și a ajuns în situația de a servi pentru meci la 5-4. Nu a făcut însă un game strălucit, s-a simțit și presiunea momentului, dar și o oboseală fizică.

Barty a profitat, iar doar câteva minute mai târziu avea să închidă partida, scor 7-5. A fost un duel intens, care a durat două ore și 3 minute.

Australianca face pasul în semifinale la chiar prima participare la turneul indoor de la Stuttgart.

Sferturi:

A. Barty (1) vs Ka. Pliskova (6) 2-6, 6-1, 7-5

E. Svitolina (4) vs P. Kvitova (7)

A. Sabalenka (5) vs A. Kontaveit

E. Alexandrova vs S. Halep (2) / LiveText pe HotNews.ro

"Porsche Tennis Grand Prix" are loc între 19-25 aprilie pe zgură în condiții indoor. Competiția face parte din categoria "WTA 500" și are premii în valoare totală de $565.530.