Tenismena cehă Karolina Pliskova a stabilit o nouă performanță la meciul cu letona Jelena Ostapenko din optimile turneului WTA de la Stuttgart. Pliskova a reușit nu mai puțin de 21 de ași, un nou record într-o partidă de tenis desfășurată pe zgură.

Karolina PliskovaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karolina Pliskova, a şasea favorită a turneului WTA de la Stuttgart (Germania), a învins-o pe Jelena Ostapenko în trei seturi, 6-7 (7), 6-4, 6-3, calificându-se în sferturile turneului cu premii totale în valoare de $565.530.

Numărul 9 mondial, jucătoare care excelează la serviciu, Pliskova deţinea vechiul record de ași (20) pe această suprafaţă, alături de olandeza Kiki Bertens, americanca Madison Keys şi sora ei geamănă Kristina Pliskova, potrivit Agerpres.

În meciul contra Jelenei Ostapenko, cehoaica a reușit 21 de ași, depășind recordul pe zgură.

În sferturi, Pliskova va avea o misiune dificilă în faţa australienceiAshleigh Barty, numărul 1 WTA şi prima favorită a turneului din Germania.

"Porsche Tennis Grand Prix" are loc între 19-25 aprilie pe zgură în condiții indoor. Competiția face parte din categoria "WTA 500" și are premii în valoare totală de $565.530.​