Numărul unu mondial la tenis feminin, Ashleigh Barty, a declarat că a fost una dintre jucătoarele cărora li s-a permis accesul la un vaccin anti COVID-19 printr-o inițiativă WTA la un turneu din Carolina de Sud (Charleston) la începutul acestei luni.

Ashleigh BartyFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Barty, care sâmbătă împlinește 25 de ani, și antrenorul ei australian Craig Tyzzer, s-au numărat printre cei care au profitat de oferta WTA, dar au spus că s-au asigurat că nu „au sărit peste alți doritori”.

„Ne-am uitat la diferite căi pentru a încerca să ne vaccinăm fără să luăm locul altora în Australia și nu am reușit să facem ceva concret înainte de a părăsi țara în martie", a declarat Barty reporterilor de la turneul din Stuttgart.

„Am reușit să primim vaccinul, la fel ca mulți alți jucători, folosindu-ne de o inițiativă a WTA, printr-o anumită farmacie care deținea suplimente, iar acest lucru a fost important pentru mine, știind că cei care erau mai vulnerabili au putut să primească ei mai întâi vaccinul".

Barty a petrecut ultimul an acasă, în Australia, în principal din cauza pandemiei COVID-19, iar Miami Open a fost primul ei turneu în străinătate din februarie 2020.

„A fost frumos să știm că avem o anumită protecție”, a spus Barty, adăugând că a experimentat câteva efecte secundare după vaccin.

„Încă facem lucrurile corecte și respectăm toate regulile și liniile directoare stabilite de WTA, dar știind că am avut acea puțină protecție suplimentară ne face să fim mai în largul nostru”, a încheiat jucătoarea de 24 de ani, potrivit Reuters.

Ashleigh Barty și-a început cu dreptul participarea la turneul de la Stuttgart. Lidera mondială s-a calificat în sferturi după ce a învins-o în două seturi pe Laura Siegemund, campioană în 2017 la turneul din Germania.

Barty a avut nevoie de o oră și 23 de minute pentru a se impune cu 6-0, 7-5. Australianca a câștigat toate cele 24 de puncte jucate cu primul serviciu și a reușit 19 lovituri câștigătoare.

În turul următor, Ashleigh Barty se va duela cu învingătoarea partidei dintre Jelena Ostapenko (Letonia, 52 WTA) și Karolina Pliskova (Cehia, 9 WTA și cap de serie nr. 6).