Monica Niculescu a debutat cu o înfrângere (1-3 cu Italia) în postul de căpitan al echipei de FedCup a României (Billie Jean King Cup), înfrângerea fiind sinonimă cu retrogradarea din Grupa Mondială a întrecerii.

Monica NiculescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tricolorele au avut absențe de marcă (Simona Halep, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan), iar singurul punct contra Italiei a fost adus de Gabriela Ruse.

Ce spune Monica Niculescu

"Aşa cum am promis, ne-am luptat până la ultimul punct. Au fost meciuri foarte echilibrate. Am întâlnit o echipă a Italiei foarte, foarte puternică mental şi fizic. Mi s-au părut foarte tari, sinceră să fiu.

Cocciaretto s-a văzut că a avut meciuri în picioare, de aceea cred că a şi câştigat acel tiebreak spre sfârşit. A avut foarte multă încredere şi cred că ea a ajutat foarte mult echipa Italiei" - Monica Niculescu.

Ce urmează pentru România

Tricolorele au petrecut trei sezoane în elita tenisului mondial din FedCup (Billie Jean King Cup), iar acum au retrogradat în Grupa I (a doua serie valorică).

Aici vom da, printre altele, de echipe precum Serbia, China, Brazilia, Japonia sau Argentina, după cum informează FRT.ro.

Pentru a reveni în Grupa Mondială a competiției, România trebuie mai întâi să câștige contra unei adversare în februarie 2022, iar mai apoi să treacă în baraj de o altă rivală (aprilie 2022) pentru a reveni în elita FedCup.