Tenismena româncă Jaqueline Cristian a trecut de turcoaica Pemre Ezgen cu 6-4, 6-3, în prima rundă a turneului WTA de la Istanbul. Laura Ioana Paar a fost învinsă în aceeași zi de Katharina Gerlach (Germania), cu 6-3, 7-5, ratând accederea în a doua rundă a calificărilor turneului WTA 500 de la Stuttgart.

Jaqueline CristianFoto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cristian (22 ani, 144 WTA) a trecut într-o oră şi 31 de minute de adversara ei mult mai experimentată, Pemre Ezgen, în vârstă de 34 de ani, aflată pe locul 225 în lume.

Cele două s-au întâlnit şi anul trecut la un turneu ITF la Istanbul, în optimi, românca impunându-se cu 6-1, 6-2.

În turul decisiv pentru accederea pe tabloul principal, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe Cristina Bucsa (23 ani, 167 WTA). Jucătoarea este născută în Chişinău, dar reprezintă Spania.

În alt meci din primul tur al calificărilor, Irina Fetecău (24 ani, 307 WTA) a fost surclasată de rusoaica Anastasia Gasanova (21 ani, 181 WTA), cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 10 minute de joc), potrivit Agerpres.

Pe tabloul principal de simplu se află două românce, Sorana Cîrstea, care va juca în prima rundă contra ucrainencei Katerina Kozlova, şi Ana Bogdan, care o va avea ca adversară în primul tur pe japoneza Nao Hibino.

Ediţia de anul trecut a turneului a fost câştigată de românca Patricia Ţig, după o finală cu Eugenie Bouchard (Canada).

În cadrul primei runde a calificărilor turneului WTA 500 de la Stuttgart, Laura Ioana Paar a fost învinsă de Katharina Gerlach (Germania), cu 6-3, 7-5.

Românca a cedat după o oră şi 48 de minute în faţa unei adversare mai tinere (23 ani) și clasată pe 246 WTA.

Pe tabloul principal de la Stuttgart se află jucătoare de top, precum liderul mondial Ashleigh Barty (Australia), românca Simona Halep, numărul trei mondial, americanca Sofia Kenin, numărul patru WTA, ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), belarusa Arina Sabalenka (7 WTA), cehoaicele Karolina Pliskova (9 WTA) şi Petra Kvitova (10 WTA).