Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a trecut fără drept de apel de britanicul Daniel Evans, 6-2, 6-1, reușind să se califice în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo. Favorit numărul patru, grecul se va întâlni în finală cu Andrey Rublev (8 ATP), care l-a învins Casper Ruud (27 ATP), 6-3, 7-5.

Stefanos TsitsipasFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Stefanos Tsitsipas (5 ATP, favorit numărul 4 al turneului) a avut nevoie de doar o oră şi nouă minute pentru a trece de Daniel Evans.

Britanicul Evans a reușit să îl elimine în optimi pe sârbul Novak Djokovic, liderul mondial ATP. Tsitsipas l-a învins în sfeturi pe Alejandro Davidovich Fokina (58 ATP).

În a doua semifinală de la Monte Carlo, Andrei Rublev, 23 de ani, locul 8 ATP şi cap de serie numărul 6, l-a învins pe norvegianul Casper Ruud (27 ATP).

Andrey Rublev s-a impus vineri în sferturi în faţa spaniolului Rafael Nadal, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 3, cel care a cucerit de unsprezece ori trofeul pe zgura din Principatul Monaco, potrivit Agerpres.

Finala va avea loc duminică de la 15:30, în direct pe Eurosport.

Rolex Monte-Carlo Masters are loc în perioada 11-18 aprilie, pe zgură. Are premii totale în valoare de €2.460.585. Ultimul campion (2019) este Fabio Fognini, iar cele mai multe titluri câștigate le are Rafael Nadal (11).