​Andreea Mitu, locul 116 WTA și belarusa Lidia Morozova, favorite principale ale turneului ITF de la Oeiras (Portugalia), s-au calificat în semifinalele după două victorii obținute în aceeași zi. La simplu, Alexandra Dulgheru a fost învinsă de Polona Hercog (76 WTA).

Andreea MituFoto: Facebook/ BRD Bucharest Open

Alexandra Mitu și perechea ei Lidia Morozova au trecut în primul tur de franţuzoaicele Chloe Paquet/Diane Parry, cu 6-2, 7-5, iar în sferturi au câştigat în faţa cuplului Eden Silva (Marea Britanie)/Kimberley Zimmermann (Belgia), cu 6-4, 7-6(5).

În penultimul act, dublul româno-belarus va da piept cu Natela Dzalamidze (Rusia) şi Valentini Grammatikopoulou (Grecia).

La simplu, Alexandra Dulgheru (31 de ani) a revenit pe teren după o absență de aproape doi ani. Românca a fost învinsă în optimi de principala favorită, slovena Polona Hercog (30 ani, 76 WTA), cu 6-4, 1-6, 6-4, după două ore şi 35 de minute, potrivit Agerpres.

Dulgheru, care a făcut şapte duble greşeli în acest meci, este condusă acum cu 3-2 în meciurile directe, iar precedentul duel a avut loc în urmă cu nu mai puțin de zece ani.